Arriba la festa major a Sant Andreu de la Barca, i amb ella arriben un seguit de novetats integradores per a tots els públics. La inclusió dels esports a les activitats diàries, un nou servei d’atenció integral per a les persones amb algun tipus de discapacitat o l’ampliació de l’oferta per a la ruta de la tapa són els principals destacats d’aquesta edició de la festa popular santandreuenca

Tal i com han explicat avui a l’Ajuntament Enric Llorca, l’alcalde, Juan Pablo Beas, regidor de cultura, joventut i participació ciutadana, i Juan Pérez, regidor de promoció econòmica, l’organització ja és a punt i les vibracions són molt prometedores. Ho resumia Beas amb una anècdota inicial, “just abans de venir, m’han aturat uns joves només que per dir-me les ganes que tenen que arribi la Festa Major”. Si era un gol, ens l’ha colat.

Però el que segur que és cert, és que els joves tenen motius de sobres per estar satisfets. Més enllà de la ja consolidada Festa Holi – tota una institució ja a qualsevol festa major, a l’estil del Correfocs -, el concurs d’Instagram o la gimcana nocturna, aquest cop s’ha anunciat la incorporació d’un torneig del joc online League of Legends, el dissabte dia 2 a les 10h al Teatre Núria Espert. El regidor de cultura ho ha celebrat tot explicant que és “una nova dimensió de l’entreteniment amb cada cop més implantació”.

També s’ha fet menció a la nit, i, per tant, a la música. El concepte de la Festa Major és clar: ajuntar sense mesclar, com l’aigua i l’oli, primer música per adults, després música per a joves. Un dels plats forts d’aquesta defensa a l’oci nocturn dels adults és la Orquesta Mondragón, que vestirà la nit del dissabte i recordarà, segons Beas, que van ser “un dels puntals de l’atreviment i la diversió”.

La triple ruta de la tapa

Amb aquesta edició, ja en van sis en que Sant Andreu de la Barca i els seus restaurants ofereixen tot de tapes originals per seduir els paladars dels seus ciutadans. I tal i com apunta Llorca, “a un preu assequible i una oferta envejable”. Aquest cop, però, per partida triple. A les tapes de varietat habitual, se li sumaran la categoria de tapes dolces i la de còctels.

A més, aquesta ruta compta amb més establiments que mai (25), i durarà dos caps de setmana en comptes d’un, com era habitual. Un membre de la comitiva de restauradors que ha presentat aquest esdeveniment ho ha festejat, tot explicant que així la demanda serà més distesa en els dies i el servei que es proveeixi serà de millor qualitat.

En tot cas, la Festa Major de Sant Andreu no sembla que vingui a ser distesa i tranquil·la. A partir de la lectura del pregó d’aquest divendres (19:30h) davant l’Ajuntament, començarà la bestialitat amorosa de gresca i trull que caracteritza tota celebració popular. I serà allà quan, després que el personal de l’ambulatori municipal que tot just fa 25 anys pregoni l’inici de la festa, ja res tingui fre i tot, fins i tot la tornada a la feina, quedi en un segon segoníssim pla.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here