El premis reconeixen artistes i entitats que han enriquit la música catalana durant el darrer any

El dijous 8 de setembre es van lliurar, a Sant Boi a Can Massallera, els Premis Altaveu en el marc de la 29a edició del festival. Els cantants Jaume Sisa i Maria del Mar Bonet, que van estrenar nous treballs musicals, van ser entre els guardonats. El pianista i compositor Jordi Sabatés va rebre  el Premi a la Trajectòria Musical. També van rebre premis Maria Arnal i Marcel Bagés, el grup Zoo, el Festival Clownia de Sant Joan de les Abadesses i la lletra de la cançó “Bon dia Jordi”.
Jaume Sisa
Per la publicació del disc “Malalts del cel”, una obra que guarda les virtuds del calidoscopi del món de l’artista i representa la maduresa d’un cantautor únic i irrepetible.
Maria del Mar Bonet
Per la commemoració dels seus 50 anys damunt de l’escenari i per la presentació del nou treball “Ultramar”, una obra entre la Mediterrània i el Tròpic, que la confirma com a compositora mallorquina universal.
Jordi Sabatés
A la trajectòria d’un músic únic en el panorama català. Pianista, compositor, creador iconoclasta, rigorós, polifacétic, de carrera extensa i profunda. Ha treballat tots els estils musicals, des del pop (Pic-Nic) fins al rock més progressiu (OM, amb Toti Soler), tot passant per composicions per a cinema o col·laboracions amb músics com Santi Arisa, Chick Corea, Tete Montoliu o Maria del Mar Bonet.
Maria Arnal i Marcel Bagés
Una de les propostes revelació del moment musical, barreja d’emoció, encís i talent, que ha sabut revisitar el corpus musical més patrimonial.
Zoo
Grup valencià de rap, per una trajectòria d’enorme potencial avalada pel seu darrer disc “Raval”
Festival Clownia
Per ser un model de festival diferent, basat en la multiculturalitat, la solidaritat i l’esperit crític i transformador.
“Bon dia Jordi”
Premi a la millor lletra, del grup Senyor dels Llamps. Pel dibuix que fa dels personatges i per la descripció de situacions que evoquen una tradició satírica molt nostra.
Els concerts i les activitats del Festival Altaveu 2017 tenen lloc fins el 10 de setembre. El certamen compta amb les actuacions de The Flamin’ Groovies, Los Enemigos, Maria Arnal i Marcel Bagés,Kadhja Bonet, OMNI i Marco Mezquida Trio, entre altres. Els escenaris de les actuacions són la plaça de l’ajuntament, Cal Ninyo i els jardins de l’Ateneu Santboià.
Font: Ajuntament de Sant Boi 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here