L’Estadi Johan Cruyff ha començat aquest dijous a ser una realitat amb la col·locació simbòlica de la primera pedra, que té la forma d’una caixa dels records on s’han dipositat diferents objectes que quedaran per a la història. Les obres costaran al voltant de 12 milions d’euros i segons les previsions estaran enllestides a finals de 2018

L’acte s’ha celebrat aquest matí als antics terrenys del tennis El Forn, on s’edificarà la instal·lació que està previst que es construeixi en un termini de 14 mesos, tindrà capacitat per a 6.000 espectadors i hi jugaran el Barça B, el Barça Femení i el Juvenil A, i costarà al voltant de 12 milions d’euros. 

L’ampliació de la Ciutat Esportiva significa també millores en el desenvolupament urbanístic del sector de les Begudes de Sant Joan Despí, amb una nova estructura viària que contempla una connexió amb Torreblanca, ampliació de les zones verdes i nous espais per a equipaments, recuperant espais patrimonials importants de la ciutat com les masies dels Pardals i de Can Felip.

La data per aquesta “primera pedra” no ha estat casual, sinó que s’ha escollit perquè els números 14 i 9 són els que va lluir el jugador en la seva carrera esportista. L’acte ha comptat amb un nodrida representació d’esportistes, com el capità del primer equip, Andrés Iniesta, i el seu company Gerard Deulofeu, el del Barça B, Sergi Palencia, o la primera i la tercera capitana del Barça Femení, Laura Ràfols i Marta Unzué, a més de dos joves jugadors del futbol formatiu amateur, familiars de Cruyff (la seva vídua i filles) així com el president, Josep Maria Bartomeu o l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, entre d’altres molts representants.

A la caixa dels records s’hi han anat dipositant objectes que quedaran per a la història com una safata de ceràmica amb una de les imatges més emblemàtiques de Sant Joan Despí, Can Negre, obra de l’arquitecte Josep Maria Jujol; una petita estàtua de Cruyff que ha dipositat una de les seves filles o una pilota i una samarreta signades pels jugadors del primer equip, etc. 

Aquesta caixa no quedarà soterrada per sempre, sinó que més endavant el Club la recuperarà i la col·locarà en algun indret del nou Estadi Johan Cruyff perquè tothom la pugui veure. Després de dipositar els objectes, els jugadors amateurs Pau Prim i Martina González han estat els encarregats d’escenificar el descens de la caixa dels records, que ha simbolitzat la primera pedra, i després, els diferents participants han fet les palades de sorra. 

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha comentat que “és un somni col·lectiu que és de tots els socis, i voldria mostrar el meu agraïment als anteriors presidents del Club”. Per la seva part, l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha destacat: “avui és un dia important. Posem la primera pedra d’un equipament que sobrepassa les fronteres de Sant Despí i de Catalunya, d’un equipament que serà un punt de referència mundial perquè es del FC Barcelona i perquè porta el nom de Johan Cruyff”.

Un estadi modern i eficient

​L’estadi Johan Cruyff es caracteritza pel seu perfil asimètric, amb una tribuna alta de 1.000 espectadors i una graderia baixa de 5.000 espectadors amb coberta integral. Integrat en el context urbà de la Ciutat Esportiva i Sant Joan Despí hi haurà accessos fàcils a través d’una gran plaça rampa i un aparcament per a 700 cotxes. L’equipament reaprofitarà l’aigua de pluja: produirà aigua calenta sanitària a partir d’energies netes; la il·luminació interior de l’edifici utilitzarà sistemes de baix consum, etc.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here