Alguns ajuntaments han fet convocatoria pero aquesta no ha estat confirmada per la Generalitat, que sembla que emplaça al diumenge a les 12h davant dels ajuntaments. No obstant, a les 20h, ja sigui prèvia convocatoria o de forma espontània, els ajuntaments del Baix Llobregat han estat espai de concentració en suport a la Generalitat de Catalunya i com a rebuig a les detencions d’alts càrrecs del Govern que s’han produït aquest matí relacionades amb la convocatòria del referèndum de l’1-O

A Martorell, per exemple, el govern local  havia convocat la ciutadania a una concentració aquest vespre, a les 20.00h, a la plaça de la Vila, en suport a la Generalitat de Catalunya i com a rebuig a les detencions d’alts càrrecs del Govern que s’han produït aquest matí relacionades amb la convocatòria del referèndum de l’1-O. L’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat dels regidors de l’equip de govern i de Movem Martorell, ha llegit el manifest reivindicatiu ‘Catalunya en estat de setge’, consensuat amb l’Associació Catalana de Municipis (ACN) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

“El que estem vivint és històric i alhora complicat”, ha declarat l’alcalde. “Ara és l’hora de la gent. Des de l’ACN, el govern del país i les entitats sobiranistes, es demana que prenguem els carrers de les nostres viles i ciutats”. “Volem cridar a la calma, a la prudència i al seny. Que sense renunciar absolutament a res, ho fem com sabem fer els catalans, amb molta serenor”.
Xavier Fonollosa ha citat el nom de les 14 persones detingudes, entre elles Francesc Sutrias i Grau, director general de Patrimoni de la Secretaria d’Hisenda i extreballador de l’Ajuntament de Martorell, i Rosa Maria Rodríguez Curto, directora general de servei de l’empresa T-Systems i filla de Martorell.

A continuació, el batlle ha llegit el manifest ‘Catalunya en estat de setge’, a través del qual ha retret al govern de l’estat espanyol “no permetre que la ciutadania catalana es pugui expressar a les urnes, utilitzant qualsevol mitjà per instal·lar un estat de por i setge a Catalunya. Una por que els catalans ja fa temps que hem abandonat per substituir-la per la fermesa, la serenitat i el compromís”.

“Davant d’aquests atacs directes i contundents, els veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats condemnem i rebutgem l’actitud del govern espanyol i diem ben alt que no deixarem de reivindicar les urnes i el nostre dret a decidir lliurement el nostre futur polític. Que sortirem al carrer per deixar clar que no ens arronsarem, i que la Unió Europea i la comunitat internacional no poden mirar cap a una altra banda, i a ells els interpel·lem. El que està vivint Catalunya no ho viu cap estat europeu”, ha implorat.

El text ha clos recordant que “davant de cada amenaça, els oferirem fermesa i un somriure. Davant de cada atac, els oferirem cançons i resistència pacífica. Perquè la nostra determinació està en el vot que dipositarem cada un de nosaltres el proper 1 d’octubre. La nostra força està en defensar avui allò que els d’ahir no van poder i que els de demà ens agrairan eternament”.

Font: Ajuntament de Martorell 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here