Els alcaldes i les alcaldesses socialistes reclamen diàleg urgent entre els governs de Catalunya i Espanya

Els alcaldes i les alcaldesses socialistes expressen la defensa de les institucions de Catalunya i reclamen el diàleg urgent per buscar solucions al conflicte. Així ho han manifestat a la reunió que mantenen periòdicament a la seu de la Federació del PSC del Baix Llobregat per tal d’establir polítiques i línies de treball conjuntes a la comarca.
En el comunicat que han fet públic els alcaldes i les alcaldesses manifestem “el nostre compromís ferm per garantir la convivència cívica als nostres municipis, la defensa de les institucions de Catalunya i la llibertat d’expressió de la ciutadania i fem una crida urgent al Govern de Catalunya i al Govern de l’Estat perquè retornin a la via del diàleg i de l’acord per buscar solucions al conflicte entre Catalunya i la resta d’Espanya”. Així mateix, afegeixen “que la tensió insostenible que estem vivint és fruit de la manca d’acció política i de diàleg del President del Govern espanyol, Mariano Rajoy i per la manca de solucions i d’interès en dialogar i negociar del President de Catalunya, Carles Puigdemont”.
En aquest sentit, els dirigents municipals han demanat un cop més que “es retorni a la via del diàleg de manera immediata per tal d’arribar a un acord”, i que el Govern de l’Estat “cessi les actuacions policials d’escorcolls i detencions a alts càrrecs del Govern de Catalunya que ha realitzat aquest matí que no resoldran el conflicte polític, tot el contrari, contribueixen a dificultar encara més una sortida democràtica i cívica”.
Els alcaldes i les alcaldesses socialistes han refermat que “el PSC té una llarga trajectòria de defensa de la democràcia i de les llibertats a la nostra comarca i a Catalunya. Ha estat un partit compromès en la recuperació de les institucions catalanes, amb la democràcia i les llibertats des de la clandestinitat i en els anys de la Transició democràtica a la nostra comarca, el Baix Llobregat, i al costat dels sindicats i d’altres formacions d’esquerres. Avui continuem compromesos amb els principis democràtics, però creiem que cal una reforma de la Constitució per impulsar un Estat federal al conjunt d’Espanya”.
Des de la Federació Socialista del Baix Llobregat, els màxims responsables municipals han dit que “Els temps de la por, les amenaces, les detencions i d’assenyalar a una persona per les seves creences polítiques han quedat lluny. En democràcia aquesta forma d’actuar no té cabuda”, en referència als escorcolls i les detencions efectuades per la Guàrdia Civil aquest matí, així com també per les pressions que estan patint els alcaldes i alcaldesses que han anunciat que no participaran en els preparatius per al referèndum de l’1 d’octubre i també al·ludint a les actuacions de la Guàrdia Civil d’avui i dels darrers dies.
En aquest sentit, els responsables municipals han dit que “L’estratègia de la por i atemptar contra les llibertats, sigui per part del Govern de l’Estat o pel Govern de Catalunya, no és la solució al conflicte actual i no té futur. Cal fer política, aturar la via judicial i retornar a la negociació i al diàleg per avançar”.
Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here