Diuen que les mesures del govern espanyol “posen en perill les llibertats d’expressió i d’informació”

Els síndics i defensors locals de Catalunya han advertit aquest divendres que les citacions a declarar de càrrecs electes i les detencions de treballadors públics i d’empreses privades per la preparació del referèndum “no afavoreixen en absolut el diàleg”. 

En un comunicat, han expressat el rebuig a “qualsevol tipus d’acció clarament contrària als drets fonamentals recollits constitucionalment i estatutària, i que pugui ser antagònica” a la Declaració Universal dels Drets Humans del 1948 i el Conveni de Drets Humans. Pel síndics, les mesures adoptades pel govern espanyol aquesta setmana posen en perill, directament, les llibertats d’expressió i d’informació, quan resulta que aquests drets són les bases que han de sostenir qualsevol model polític democràtic”.

Així mateix, recorden que la defensa dels drets “és la funció més bàsica” que comparteixen els Síndics i defensors locals de Catalunya. “Condemnem qualsevol acció que pugui impedir l’exercici ple d’aquests drets, i manifestem públicament que seguirem treballant per garantir-los”, han finalitzat.

El comunicat està subscrit pel defensors locals d’Arenys de Mar, Argentona, Badalona, Gavà, Girona, Barcelona, Igualada, Mollet del Vallès, La Seu d’Urgell, Rubí, Sabadell, Salt, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Guíxols, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Vilafranca del Penedès, Sant Boi de Llobregat, Vilanova del Vallès i Santa Coloma de Gramenet.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here