Estan organitzades conjuntament pel Servei de Cardiologia del Consorci Sanitari Integral, centres d’atenció primària i ajuntaments. Tindran lloc del 26 de setembre al 5 d’octubre i commemoren el Dia Mundial del Cor que se celebra el 29 de setembre

Diverses poblacions del Baix Llobregat i l’Hospitalet del Llobregat acolliran més de 80 activitats dirigides a la comunitat per promocionar hàbits de vida cardiosaludables com la dieta mediterrània (xerrades, tallers pràctics, berenars sans), l’estimulació de la pràctica d’exercici físic regular (caminades o bicicletades) i diverses xerrades divulgatives. Les activitats han estat possibles gràcies a la feina coordinada entre els cardiòlegs i infermeres del Servei de Cardiologia de l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi i l’Hospital General de l’Hospitalet (centres del Consorci Sanitari Integral), els equips d’atenció primària, i els responsables d’esport i salut dels diferents ajuntaments del Baix Llobregat i l’Hospitalet Nord. Les activitats tindran lloc entre el 26 de setembre i el 5 d’octubre i commemoren el Dia Mundial del Cor, que tindrà lloc el 29 de setembre. 

Per abordar el repte del progressiu envelliment de la població, l’augment de factors de risc i malalties cròniques, així com la millora del pronòstic d’infart de miocardi, el Consorci Sanitari Integral ha desplegat un model d’atenció integral per acostar els cardiòlegs a l’atenció primària. Així, des del 2014 hi ha un cardiòleg a 19 centres d’atenció primària del territori. Aquest model, lligat a la promoció de la salut i l’apoderament del pacient, és a dir, la participació del pacient de forma activa en la seva autocura, han fet que en el període 2013-2016 s’hagi mostrat una reducció significativa de primeres vistes, una reducció important en el temps de demora d’accés al cardiòleg i un menor nombre de sol·licituds de proves complementàries.

El model d’Atenció Integrada de Cardiologia en Atenció Primària del Consorci Sanitari Integral ha permès establir sinergies entre els metges de família i els cardiòlegs que han possibilitat l’abordatge dels pacients afectats d’una cardiopatia amb la màxima qualitat possible. Aquest model facilita i estimula el lideratge dels metges de família en el maneig de les malalties cròniques cardiològiques estables amb el suport de l’especialista i afavoreix que el cardiòleg centri la seva activitat en el diagnòstic de nous casos i en els pacients més complexos.

Les entitats organitzadores són els centres de salut del Consorci Sanitari Integral: Hospital de Sant Joan Despí, Hospital General de l’Hospitalet, CAP La Torrassa, CAP Collblanc i els EAP de l’Institut Català de la Salut: Corbera de Llobregat; Martí Julià, Sant Ildefons, La Gavarra i Jaume Soler (Cornellà de Llobregat); Can Vidalet i Lluís Millet (Esplugues de Llobregat); Molins de Rei; El Pla, Rambla (Sant Feliu de Llobregat); Verdaguer i Les Planes (Sant Joan Despí); Sant Just Desvern; Vallirana; Florida Nord, Florida Sud i Pubilla Casas (L’Hospitalet de Llobregat). Pel que fa als ajuntaments, han participat Sant Joan Despí, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Vallirana.

El Consorci és una entitat pública, participada pel Servei Català de la Salut, l’Institut Català de la Salut, els ajuntaments de Sant Joan Despí i l’Hospitalet de Llobregat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Creu Roja.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here