La biotecnològica Oryzon ha obert la sessió de la borsa aquest matí amb una forta pujada després d’anunciar el seu trasllat de Cornellà de Llobregat a Madrid

Les seves accions van passar a 1,93 euros, després d’haver tancat abans d’ahir a 1,79 euros, és a dir, una pujada de gairebé un 8%. Poc abans del migdia la pujada esva accelerar fins a un màxim del 33%, arribant als 2,38 euros. Després les seves accions es van desinflar i la pujada es va estabilitzar entorn al 20%. 

Segons han explicat la companyia en una nota a la CNMV, el canvi de domicili té com a finalitat “optimitzar les operacions i la relació amb els inversors”. D’altra banda, l’auge d’Oryzon al mercat borsari contrasta amb els números vermells que van estar registrant al llarg de la jornada d’aquest passat dimecres tots els valors de l’Ibex 35, amb una pèrdua mitjana d’entre el 2% i el 3%.

Oryzon va ser fundada l’any 2000 a Barcelona i té 35 empleats. Es dedica, sobretot, al desenvolupament de fàrmacs relacionats amb l’oncologia i les malalties neurodegeneratives, com l’alzheimer. L’empresa té oficines a Barcelona i a Cambridge, als Estats Units. 

El passat 20 de juliol, la biotecnològica Oryzon Genomics es va enfonsar un 27% al mercat borsari espanyol després de trencar amb la farmacèutica Roche. La companyia suïssa va deixar de desenvolupar la molècula ‘Ory-1001’ per una “repriorització” de la seva cartera de projectes. Un anunci que va suposar el retorn dels drets de desenvolupament i comercialització a Oryzon, i que va fer que l’empresa catalana liderés les caigudes dels valors borsaris d’aquella jornada del mercat continu. Oryzon va mantenir el desenvolupament clínic de la molècula.
Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here