L’Ajuntament de Castelldefels celebra aquest diumenge 15 d’octubre l’homenatge que commemora el 77è aniversari de l’afusellament de Lluís Companys, expresident de la Generalitat de Catalunya

Aquest homenatge no tindría res de singular si no fos perquè aquesta mateixa setmana Companys ha aparegut en el debat sobre el Procés, de la mà del vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Casado, que va comparar el futur de Puigdemont amb el de Lluís Companys, que va declarar la creació de l’Estat català el 1934; fet pel qual va ser detingut pel Govern de la República. 

“El pasado día 6 pasó sin pena ni gloria el 83 aniversario de la declaración de independencia por parte de Companys. Yo creo que la historia no hay que repetirla y esperamos que mañana no se declare nada porque a lo mejor el que lo declare acaba como el que lo declaró hace 83 años”, va afirmar el dirigent popular. 

Preguntat pels periodistes per aquesta comparació (ja que el president de la Generalitat moriria afusellat anys després, al començament de la dictadura franquista), Casado va concretar que es volía limitar al període en què Companys va estar entre reixes per ordre de la República.

No obstant, les xarxes socials han implosionat amb les declaracions de Casado, que com ja s’ha dit s’ha vist obligat a matitzar les seves paraules. A Twitter, Ada Colau o el mateix Julian Assange han mostrat la seva disconformitat amb les paraules de Casado:


Aliè al rebombori mediàtic, l’acte que es celebrarà diumenge a Castelldefels començarà cap a les 12 hores, i es desenvoluparà al monument a la memòria de Companys, que es troba a l’avinguda que du el seu nom, a la cantonada amb el carrer Doctor Trueta, al barri de la Muntanyeta de Castelldefels.

S’espera l’arribada i les salutacions de les autoritats municipals i representants d’entitats de la ciutat. L’acte integrarà la tradicional ofrena floral per part de diferents portaveus de l’Ajuntament de Castelldefels. Acabades les diferents intervencions, s’interpretarà l’himne nacional de Catalunya, “Els segadors”.

Font: Ajuntament de Castelldefels 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here