El gavanenc Forn Righetti, a la final del millor Pa de Pagès Català. La decisió del guanyador es prendrà aquest dissabte a Gavà, en un acte obert a tothom que es farà a l’Espai Maragall

Gavà acollirà aquest dissabte la final del concurs del millor Pa de Pagès Català A l’acte, que és obert a tothom, hi participaran 5 forns de la província de Barcelona, entre ells el forn de la mateixa ciutat baixllobregatina, el forn d’Ernest Righetti (Ca la Churra), qui ja va obtenir aquest títol que atorga el Consell Regulador de la IGP l’any 2014. 

Els altres 4 aspirants a la distinció són Miquel Guich (Forn del Passeig, Barcelona), Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona), Jordi Morera (L’Espiga de d’Or, Vilanova i la Geltrú) i Manel Turull (Fleca Turull , Terrassa).

L’acte donarà inici a les 18 hores, i els assistents podran veure en directe la deliberació del Jurat, la presidenta del qual, serà l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez. En aquesta edició serà novetat que el públic pugui degustar els pans dels candidats.

Per a la final, cada concursant haurà de portar 3 peces de Pa de Pagès Català. Un pa sencer, un altre tallat a llesques i un tercer elaborat 24 hores abans del veredicte. Aquest tercer és una altra novetat incorporada aquest any per poder valorar la qualitat de conservació dels pans. 

El Jurat també haurà de valorar el compliment del Plec de condicions de la IGP, i altres aspectes com el color, sabor, cocció i presentació dels pans. El guanyador del Concurs aconseguirà la seva placa acreditativa, així com un premi en metàl·lic de 2.000 euros.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here