La ciutadania va sortir al carrer per viure la Festa de Tardor 2017 amb intensitat, festa que va acabar aquest diumenge 15 d’octubre, després d’una festa inusualment llarga i acompanyada d’un temps quasi estiuenc, amb cinc dies d’activitats per a totes les edats, que van convidar la ciutadania a sortir massivament al carrer

Com ja és habitual durant aquests dies els mocadors i els domassos han tenyit de vermell carrers i places de Sant Feliu, evidenciant les ganes de la gent de bolcar-se en la Festa de Tardor. La celebració ha estat un èxit de participació, sobretot gràcies a la implicació de les entitats locals, i en especial de les colles que han treballat de valent per fer-ho possible.

Entre els actes més multitudinaris de la Festa de Tardor cal destacar el lliurament del Mocador d’Honor a Joan González, que es va fer el dimecres 11 d’octubre, així com el seguici que es va fer tot seguit amb la presència de diables, gegants, tabalers i altres colles i bèsties.

Enguany en el marc de la festa s’ha commemorat els 25 anys de la colla dels Cremats, que han celebrat amb una activitat extraordinària que ha esdevingut una de les més reconegudes de tota la Festa: el Piromusical. Aquest esdeveniment que combinava música i foc va tenir lloc a la plaça de l’Estació al final del correfoc la nit de dissabte, i va aplegar centenars de persones per gaudir amb l’actuació musical del santfeliuenc Ramon Mirabet. 


En paraules del regidor de Cultura Manel Martínez “realment va ser una actuació sorpresa i molt arriscada. Hem d’agraïr Ramon Mirabet que es prestés a córrer el risc de fer una actuació en directe amb el Piromusical, demostrant que som capaços de portar a bon terme reptes tant complicats com aquest”.

L’inici del propi correfoc també va estar marcat per una de les enceses del campanar més celebrades dels darrers anys, amb un espectacle pirotècnic que va cobrir de llum i espurnes tots els racons de la plaça de la Vila.

Encara en l’àmbit del foc i les bèsties aquest 2017 s’ha revelat com l’any de consolidació del correfoc infantil. L’esdeveniment, que es va celebrar la tarda de divendres 13, va batre el seu propi rècord de participants, especialment infants i famílies que gaudien plegats de l’espectacle.

Altres activitats com les diferents cercaviles de bastoners, gegants i de les colles també van concentrar molta gent així com la segona edició de la cercavila de les AMPA o la bicicletada popular de dijous al matí, en què més de 600 persones es van donar cita per recórrer els carrers de Sant Feliu i la llera del riu. 

En l’apartat esportiu destacar també la gran entrada que va tenir el I Torneig Solidari Festa de Tardor, que enfrontava el Santfeliuenc FC amb la Peña Recrativa SF, i que destinava els beneficis a la investigació per la cura de la malaltia de Cadasil.

D’altra banda, el concert d’Hotel Cochambre de dissabte a la nit a la plaça Lluís Companys també va aconseguir el ple absolut, igual que altres propostes musicals que es van fer en la pròpia plaça o en espais com el carrer Joan Maragall.

Una altra de les propostes que va atraure molta gent va ser el ja tradicional Mercat Medieval de Mas Lluí, que durant dissabte 14 i diumenge 15 va oferir la possibilitat de comprar productes artesans mentre es gaudia amb animació al carrer i jocs infantils.

A més, per setè any consecutiu la Festa de Tardor ha repetit la campanya ‘Canya Sant Feliu’ de consumicions a bon preu. Així, una cinquantena de bars i restaurants de la ciutat han ofert durant aquests dies una canya de cervesa i una tapa per només 2 €.

El punt i final a la Festa la va posar la Nit de Foc dels Diables de La Salut a la plaça de Can Llobera, amb una exhibició pirotècnica i posterior tronada final a la riera de la Salut.

Concursos de fotografia

En el marc de la Festa de Tardor s’han celebrat dos concursos de fotografia per captar moments de la celebració amb el telèfon mòbil, la càmera o altres dispositius electrònics: el VI Concurs amateur de fotografia digital Festa de Tardor 2017, organitzat per l’Agrupació Fotogràfica “Creació 90” de Sant Feliu, al qual es poden enviar originals fins al 18 d’octubre, a les 14 h; i el V Concurs de fotografia Festa de Tardor a Instagram, organitzat per l’entitat Pistoleros de Edison, al qual es pot participar fins avui dilluns 16 d’octubre.

Font: Ajuntament de Sant Feliu 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here