Les plantilles de TV3 i Catalunya Ràdio han rebutjat avui, en assemblea, la intervenció dels mitjans públics catalans per part del govern central, que podría produir-se s partir de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució per part del Senat 

Ahir, els comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio van fer públic un comunicat en què deien que el fet que es qüestionés la seva professionalitat era ‘un insult’, reivindicaven la independència dels mitjans públics catalans i rebutjaven qualsevol control per part del govern central. 

Aquest document va rebre la solidaritat de diversos mitjans i organismes d’arreu de l’Estat, aquests son alguns dels més significatius:


Avui, els comitès d’empresa de la corporació han dit que consideren un ‘insult’ que es qüestioni al seva professionalitat i han reivindicat la independència dels mitjans públics catalans. 

L’Assemblea General de treballadors i treballadores de TV3 ha elaborat i aprovat el següent MANIFEST: 

1) Rebutja frontalment i denuncia la voluntat del govern espanyol d’intervenir el Govern de la Generalitat, destituir l’Executiu català, ocupar les conselleries i amenaçar el dret a la informació de la ciutadania amb la irrupció en els mitjans de comunicació públics de la CCMA (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals), TVC, Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

2) Reafirma que d’acord amb la Llei de la Corporació vigent, els òrgans directius de la CCMA només els pot nomenar i destituir el Parlament de Catalunya, i que són els únics que els treballadors reconeixem com a responsables de complir amb el servei públic que tenim encomanat.

3) Acorda apel·lar a totes les instàncies europees i internacionals en defensa del dret a la informació i dels mitjans de comunicació de que s’ha dotat Catalunya.

4) Manifesta que seguirem treballant d’acord amb els principis previstos a la Llei de la Corporació per garantir una informació veraç i rigorosa i una programació de qualitat per a tota la ciutadania, i defensarem aquests valors davant qualsevol intent de vulnerar-los

5) Per això reclama la retirada immediata de l’acord del Consell de Ministres, que és una aplicació extrema de l’article 155, i que sigui rebutjat al Senat, especialment per part dels senadors catalans.

6) Rebutgem que des del Govern espanyol es nomenin, saltant-se tots els tràmits democràtics i legals, nous directius dels mitjans públics. Si això passés no tindrem més remei que no reconèixer la seva autoritat.

CAP CONTROL ESTATAL DE TV3, CATALUNYA RÀDIO i l’ACN

PER UNS MITJANS DE COMUNICACIÓ PÚBLICS LLIURES I INDEPENDENTS

Sant Joan Despí, 23 d’octubre de 2017

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here