Els pagesos del Prat ja han començat a recollir les primeres carxofes de la temporada, que encara no presenten el característic clot a la punta que identifica a la Carxofa Prat

Aquesta característica apareixerà a mida que vagi fent més fred, quan les carxofes creixeran de mida. En aquests moments, per mida i morfologia, les carxores són similars a les que es cullen a finals de maig, quan ja finalitza la temporada. Tot i així, aquestes primeres carxofes són ja prou tendres a l’interior per ser consumides i presenten la gran qualitat pròpia d’aquest producte de proximitat. 
Adaptació al canvi climàtic

Els pagesos del Prat s’estan adaptant al canvi climàtic, que ja és un fet, pel que fa al conreu de la carxofa. Fa anys eren típics els ruixats i descens de temperatures durant la segona quinzena d’agost, unes condicions que avui pràcticament han desaparegut. A més, anys enrere ja es produïen les primeres glaçades durant el mes de novembre, cosa que avui dia ja gairebé no és dona mai. Aquesta situació obliga a regar els camps més del que es feia abans i retarda que les carxofes prenguin la mida i morfologia adients. 

Font: Ajuntament del Prat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here