La jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela ha ordenat l’ingrés a presó preventiva dels nou exconsellers del govern de Puigdemont que han anat a l’Audiència Nacional. A les 19h s’han celebrat concentracions contra l’empresonament arreu de a comarca, una de les més emotives ha estat la de Sant Vicenç dels Horts, ciutat del vicepresident Junqueras 

Segons l’ordre de la jutgessa, Junqueras, Forn, Turull, Romeva, Rull, Mundó i Vila han ingressat al centre penitenciari d’Estremera; i Bassa i Borràs a Alcalà Meco; ambdues presons situades a la comunitat de Madrid.

Els exconsellers han sortit de l’Audiència Nacional cap a les 18:30 hores en cinc furgonetes de la Guàrdia Civil escortades per un cotxe. 

Excepte Santi Vila, que malgrat avui ha ingressat a presó podrà evitar-la abonant una fiança de 50.000€; per a la resta de consellers i conselleres s’ha ordenat la presó sense fiança per delictes de sedició, rebel.lió i malversació. 

L’ex alcalde de Sant Vicenç dels Horts i líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha fet una darrera piulada des de Twitter aquesta tarda: 

Reacció a Sant Vicenç dels Horts 

Diversos centenars de vicentins i vicentines es concentren contra l’empresonament dels membres del Govern

L’Ajuntament vicentí ha donat suport a les concentracions contra la detenció de l’exalcalde i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i set consellers

Diversos centenars de persones s’han concentrat a la plaça de la Vila de Sant Vicenç dels Horts en defensa de les institucions catalanes, amb el suport de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.


La concentració més multitudinària ha estat la de les set de la tarda, un cop ja es coneixia la presó incondicional per al vicepresident del Govern i exalcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, i set consellers més de l’executiu català. Més de mig miler de persones han demanat la llibertat d’aquests presos polítics catalans.

La jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela va dictar presó incondicional per Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa, Raül Romeva, Joaquim Forn, Carles Mundó i Meritxell Borràs, i presó eludible amb fiança de 50.000 euros per a Santi Vila.

En dues interlocutòries, una per al govern destituït i l’altra per a Vila, la jutgessa va justificar la presó incondicional per l’existència d’una “alta probabilitat d’ocultació, alteració i destrucció de proves”, “alt risc de reiteració delictiva” i un “elevat poder adquisitiu” que els permetria “abandonar el territori i subsistir a l’estranger”.

Davant d’aquest decisió, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha donat suport a les convocatòries en defensa de les institucions i per la llibertat dels empresonats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here