L’entorn de Puigdemont ha ofert a la baixllobregatina Montse Sànchez entrar a la candidatura però ha “prioritzat” continuar encapçalant l’entitat de castellanoparlants independentistes

La presidenta de Súmate, Montse Sànchez, -qui abans de ser la presidenta de l’Associació, va ser la coordinadora de Súmate al Baix Llobregat-; ha rebutjat anar a la llista de Junts per Catalunya (JxCat) per a les eleccions del 21-D, tal i com ella mateixa ha explicat a l’ACN. 

Segons ha apuntat, l’entorn del president destituït, Carles Puigdemont -i que serà qui encapçalarà la candidatura-, li va oferir el 14 de novembre formar part de la llista. Sànchez, que hauria d’haver dimitit com a presidenta de Súmate, ha argumentat que ha decidit “prioritzar” seguir al capdavant de l’entitat de castellanoparlants independentistes.

La dirigent sobiranista presideix Súmate des del 28 de gener, quan es va imposar en les primàries de l’organització per 98 vots a 48 a l’altre candidat, Manuel Puerto. Abans, Sànchez havia estat vicepresidenta social i coordinadora de Súmate al Baix Llobregat.

En aquelles eleccions internes va comptar amb el suport dels dos expresidents de l’associació, Eduardo Reyes i José María Clavero.Cal recordar que no és la primera vegada que els partits sondegen dirigents de Súmate. 

El seu primer president, Reyes -fundador de l’entitat-, va ser número 6 de la llista de JxSí per Barcelona a les eleccions del 27-S de 2015. Als comicis del 21-D va de 31 a la candidatura d’ERC per Barcelona. Un altre exdirigent de Súmate, Gabriel Rufián, també va fer el pas anant de cap de llista dels republicans a les eleccions espanyoles del 2015 i el 2016. 

Finalment, l’actual portaveu de Súmate, Antonio Baños, va ser el número u de la CUP a les eleccions del 27-S, quan ja era membre de Súmate. Al seu torn, però, Sànchez ha preferit seguir al capdavant de l’entitat, la mateixa decisió que també ha pres el president d’Òmnium, Jordi Cuixart -empresonat des de fa més d’un mes-, qui també va rebre ofertes de cara al 21-D. 

Qui sí que ha acceptat dimitir com a president d’una entitat per concórrer a una candidatura ha estat el ja exlíder de l’ANC, Jordi Sànchez -també empresonat-, que serà el número dos de JxCat.

Font: ACN   Imatge: @sumate_asoc

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here