L’artista urbà valencià Escif ha estat el guanyador del concurs internacional per pintar el gran mural al barri de La Salut de la capital del Baix Llobregat, que reivindicarà la lluita veïnal de la ciutat. El nom del guanyador es va donar a conèixer ahir, en el transcurs de la taula rodona que es va organitzar al Centre Cívic Les Tovalloles i en què hi van participar els membres del jurat internacional que el va seleccionar

Escif és llicenciat en Belles Arts i especialista en art urbà per la Universitat Politècnica de València. És conegut popularment com el “Banksy espanyol”, pseudònim d’un artista d’art urbà britànic mundialment conegut i idolatrat. Va començar realitzant els típics grafits durant la segona meitat dels anys 90, i ha anat evolucionant el seu estil fins a arribar a les seves intervencions actuals.

L’obra d’Escif està marcada per la crítica social i política. En els seus treballs ha tractat temes socials com el cas Gürtel, la Primavera Valenciana, les retallades econòmiques o l’urbanisme de València. Al llarg de la seva trajectòria ha fet intervencions artístiques arreu del món. Entre elles destaca un gran grafit elaborat amb 700 arbres a una muntanya del sud d’Itàlia. 

La trajectòria d’Escif es pot seguir a través del web www.streetagainst.com, espai on l’artista també expressa la seva concepció d’art urbà: “El mercat i els polítics monopolitzen el carrer pel seu propi benefici, contra la gent. Tenim l’oportunitat d’enfrontar-nos-hi amb un llenguatge diferent. No creiem en l’art només per promocionar-nos. Creiem en l’art per proposar un ús diferent de l’espai públic”. 

Escif ha valorat molt positivament la seva participació en el concurs internacional, ja que considera que aquesta iniciativa de l’Ajuntament, la fundació Contorno Urbano i l’associació Kaligrafics posa en valor el treball de camp, la contextualització del projecte i la participació dels veïns.  

Al concurs hi han participat prop de 300 artistes de 42 nacionalitats diferents. Tots ells han estat valorats per un jurat internacional, format pels professionals Jaime Rojo (fundador de Brooklyn Strret Art i gestor cultural), Fernando Figueroa (doctor en Història de l’Art i investigador independent, especialitzat en grafit i art urbà), Verònica Werckmeister (pintora i muralista), Esteban Marín (president de Contorno Urbano i muralista) i Mònica Campana (cofundadora de Living Walls i cap de projecte de l’exposició d’art urbà Open Source).  

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat      Imatge: Obra d’Escif a València
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here