Aspiren als guardons que s’entregaran el 5 de desembre al Mercat de les Flors, en els premis de referència per la música en directe i l’espectacle a Catalunya. L’acte de lliurament dels mateixos suposa, pel sector, un punt de trobada entre artistes, professionals de la Cultura i les Arts, institucions públiques, mitjans de comunicació i la indústria musical

Grups i artistes com Manel, Love of Lesbian (Sant Vicenç dels Horts), Pau Vallvé, Gossos, Mishima, Txarango, Els Amics de les Arts, Zoo, Maria del Mar Bonet i Gertrudis aspiren als Premis ARC entre les seves diferents categories, que es divideixen en dos àmbits: els Premis a les gires dirigits als grups de música i els Premis a les millors programacions. 

De fet, també aspiren als guardons el Kursaal, Jamboree i Yeah! o els festivals Strenes o el Vida. En aquesta edició hi ha 63 nominats entre produccions i programacions del més destacat de la temporada 2017, que competiran a la 15 edició dels Premis ARC. La gala d’entrega dels guardons, conduïda per Quim Masferrer, se celebrarà el 5 de desembre al Mercat de les Flors.

Els Premis ARC tenen com a objectiu “motivar el reconeixement públic d’aquells àmbits que tenen més relació i projecció amb la feina que fa tot el sector de la música, és a dir, no només la feina creativa, sinó també la indústria i les empreses relacionades”. 

Pel que fa les gires, els nominats a la millor gira per sales de Catalunya, hi ha Manel, els vicentins Love of Lesbian, Pau Vallvé i Gossos, i a la millor gira per teatres i auditoris, Blaumut, Maria del Mar Bonet, els Amics de les Arts i Judit Neddermann. 

En l’apartat de millor gira per festes majors, els nominats a la categoria de grups de versions o tributs hi ha Hotel Cochambre, Di-Versiones, Los 80 principales i Tremendos; a la de grups de temes propis, Zoo, Doctor Prats, Aspencat i Gertrudis, i als grups de ball, l’Orquestra Internacional Selvatana, La Salseta del Poble Sec, La Montecarlo i l’Orquestra Nova Saturno. 

A l’apartat de millor gira internacional d’artista o grup català, aspiren al guardó Andrea Motis & Chamorro Group, Joana Serrat, Las Migas i La Pegatina. Pel que fa la millor gira per festivals, s’ha nominat Txarango, el santfeliuenc Ramon Mirabet, Mishima i la iaia, mentre que a la millor gira d’artista o grup musical adaptada a públic familiar o infantil hi aspiren Dàmaris Gelabert, Albert Pla i Tortell Poltrona, Xiula i Reggae per xics (de la banda The Penguins, de Sant Feliu de Llobregat)

Per altra banda, a la millor programació d’espai musical de menys de 150 persones s’ha nominat a Be Good, de Barcelona; Depósito Legal, de l’Hospitalet de Llobregat; Jamboree de Barcelona i Yeah! de Girona. Mentre, La Mirona, de Salt; Marula, de Barcelona; Nau B1, de Granollers i Sidecar, de Barcelona són els nominats a la categoria de millor programació de sala de concerts. 

Els nominats a la millor programació de teatre o auditori hi ha el Kursaal, de Manresa; el Teatre-Auditori Atrium de Viladecans; L’Auditori Municipal i Teatre Cal Bolet de Vilafranca del Penedès i l’Auditori de l’Ateneo de Banyoles. Aspiren al premi en la categoria de millor cicle de música o festival, el certamen Strenes, de Girona; el festival Vida, de Vilanova i la Geltrú; el Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona i el Festival Jardins de Pedralbes de Barcelona. 

A l’apartat de millor programació de festival major\/música, estan nominats la Festa Major de Lleida, de Tortosa, de Vidreres i de Santa Coloma de Gramenet. Mitjans i artista revelacióEntre els nominats a millor mitjà de comunicació o programa musical, hi ha ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, el ‘Territori Clandestí de Consol Saenz’ de Radio4, el Butlletí EDR, de la revista Enderrock i ‘Feeel’ de Betevé. Maria Arnal i Marcel Bagés, Bad Gyal, Pavvla, Roba Estesa, Rosalia & Refree i Hora de Joglar, entre els nominats a artista revelaciones 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here