Durant la part central del dia, es podrà degustar i comprar oli i veure’n en directe el procés d’elaboració

La segona Fira de l’Oli de Castellví de Rosanes se celebra avui diumenge, 26 de novembre, al llarg del matí. El centre neuràlgic de l’activitat serà la plaça del poble, on des de les 10 del matí i fins les 14h es desenvoluparà el gruix de l’activitat. A les 14.30h tindrà lloc un dinar a la sala del CCR i, finalment, una actuació de cançons de taverna clourà la segona edició de la fira.

L’activitat de la Fira de l’Oli arrencarà amb un esmorzar a la plaça per agafar força per la jornada. Per participar-hi caldrà adreçar-se a l’organització i demanar el corresponent tiquet. 

A les 11 obrirà la part de fira de mostres, pròpiament dita. S’hi podrà degustar oli, conèixer les diferents famílies de Castellví que encara conserven la tradició de fer-se oli per al consum domèstic i veure en directe com es fa l’oli d’oliva, de la mà de l’empresa InVia. A banda, a les 11 del matí, els més petits de casa podran aprendre a collir olives de la manera tradicional, fent-les caure de l’arbre tot picant amb una vara de fusta.

Al llarg de la jornada matinal, i també a la plaça, tres especialistes en treballs agroforestals faran una demostració sobre com fer escultures de fusta amb motoserra. 

El dinar popular tindrà lloc a les 14.30h a la sala del CCR. Per cloure la jornada el grup Tururut Bonaigua posarà la nota musical amb ‘Cançons de taverna de mar i muntanya’, un recull d’havaneres i corrandes a la manera d’abans, i que inclourà cançons improvisades per a qui vulgui animar-se a provar la seva destresa.

Mobilitat i aparcament

A les persones que assisteixin a la Fira de l’Oli se’ls recomana aparcar al C/Escoles o bé a l’esplanada situada sota la rotonda d’accés al nucli antic (seguint l’indicador de ca n’Abat), ja que el centre del nucli antic estarà tancat a la circulació. En cas de dubte, contacteu amb la Guàrdia Municipal al 686.92.54.84.

Font: Ajuntament de Castellví de Rosanes 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here