Com l’any passat, la granja Torres del Prat de Llobregat, l’única que cria i comercialitza el pollastre de raça Prat, coneguda popularment com Pota Blava, preveu esgotar existències i vendre uns 1.300 animals durant la campanya de Nadal

Malgrat que aquesta xifra és sensiblement inferior als 2.000 de l’any passat, el responsable de la granja, Manuel Torres, explica que el benefici serà similar perquè el pes dels animals és superior.

“Encara no arribem als nivells d’abans de la crisi però confiem en una bona campanya”, afegeix. Pel que fa als preus, després de cinc anys mantenint-los en els 15,5 euros el quilo “per culpa de la crisi” , enguany han pujat un euro.

En declaracions a l’ACN, Manuel Torres, que també és president del Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat, reconeix que tot i col·locar un Nadal més tots els animals que ha criat, les vendes seran inferiors a les previstes uns mesos enrere.

I és que Torres assegura que el consumidor “ha perdut l’alegria per comprar” i que productes d’alta gamma com el pollastre raça Prat se’n ressenten. Malgrat que vendrà menys animals però, Torres assegura que el benefici serà el mateix que l’any passat perquè els pollastres, gràcies a les noves instal·lacions estrenades aquest any, s’han pogut criar millor i pesaran més. “L’any passat vam tenir molts problemes de criança per culpa d’unes instal·lacions obsoletes i els animals no van sortir com volíem”, argumenta.

Per Torres, una de les claus per mantenir la producció en els pròxims anys i “no haver de plegar” passa per desestacionalitzar-ne el consum ja que actualment més del 80% dels animals es venen durant la campanya de Nadal. “Fins que no aconseguim que no s’associï exclusivament el pollastre raça Prat al Nadal no tirarem endavant”, puntualitza.

Un altre dels aspectes a millorar, afegeix, és la distribució. Explica que actualment no arriben allà on volen i que en breu assumiran ells mateixos tota la distribució per fer arribar el producte a més restaurants, mercats i petites botigues de tota Catalunya. “El nostre producte cada cop és més conegut però ens acosta arribar a tot arreu”, assenyala. Per últim, sobre l’increment de preus, Torres confia que l’euro de mes que costarà el quilo de pollastre raça Prat aquest Nadal no faci enrere cap comprador perquè és el “preu just” d’un producte d’alta qualitat.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here