Les obres de construcció de la variant continuen interrompudes des de fa més de 2 anys

El vial d’accés a Sant Boi des de la carretera comarcal C-245 s’ha reobert a la circulació de vehicles. La ciutat recupera així la situació inicial d’aquesta entrada a la població després de tres anys i mig de tall motivat per les obres de la variant de la C-245. La construcció d’aquesta infraestructura per part del Ministerio de Fomento, però, continua paralitzada des de setembre de 2015.

Els treballs necessaris per reobrir el vial s’han realitzat en el termini aproximat d’un mes. Ha calgut demolir un mur provisional al lateral de la carretera (venint des de Viladecans), excavar el terreny per eliminar el desnivell, pavimentar la connexió de la carretera amb el vial d’accés al nucli urbà i retirar els ‘new jerseis’ que barraven el pas.

El Ministerio de Fomento ha fet aquests treballs després de les insistents reivindicacions plantejades durant llargs mesos per l’Ajuntament de Sant Boi i la resta de municipis afectats per les obres de la variant (Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts i Torrelles de Llobregat).

Els ajuntaments mantenen un front comú de reivindicació amb la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya en relació amb la construcció d’aquesta infraestructura per part del Ministerio de Fomento.

Un cop reobert el vial, queda pendent però el més important: que es reprenguin les obres de la variant , unes obres fonamentals per a la mobilitat de la zona que han patit dècades de retards, incidències i paralitzacions, fins i tot des d’abans dels Jocs Olímpics.

L’entrada en servei d’aquesta variant, que connectarà l’autopista C32 i el cinturó del Litoral, evitaria els endèmics problemes d’accés a la població que pateix la ciutat de Sant Boi, i en especial les cues que es generen a la rotonda de la Parellada.

Les obres de la variant estan interrompudes per diversos problemes administratius i pressupostaris fa més de dos anys. Els ajuntaments, la Diputació i la Generalitat han exigit de manera reiterada que amb la màxima rapidesa possible s’iniciï un nou procés de licitació.

Font: Ajuntament de Sant Boi 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here