De l’1 al 9 de desembre, Castelldefels viu una nova Festa Major d’Hivern, que ve acompanyada, com és tradició els darrers anys, de la Fira Medieval Castrum Fidelis, en la seva sisena edició

Programa de la Festa Major d’Hivern i Castrum Fidelis 2017

“Treballem per tal que la gent i l’espai públic siguin novament els protagonistes de la Festa Major. Obrint el Castell amb activitats culturals i de reconeixement a la tasca que fan les nostres entitats i el voluntariat i, al mateix temps, potenciant el Teatre Plaza com a escenari privilegiat, posant l’accent en una programació que per a totes les edats i per gaudir-la en família”, explica el regidor de Cultura, Festes i Participació Ciutadana, Jordi Maresma.

La Festa Major d’Hivern es presenta, com sempre, amb un ampli ventall d’activitats. Gran pes del programa de festes, com és habitual, recau sobre les espatlles de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels (ACPC) que és l’encarregada de posar de manifest al carrer l’expressió cultural tradicional catalana: Diada Castellera, grallers, cercavila amb balls populars o la baixada de torxes i correfoc. Les activitats comencen ja aquest divendres, 1 de desembre (21h), amb un assaig especial de la colla Castellera.

L’esport també és protagonista amb una nova edició de la Pujada al Castell, ni més ni menys que la trenta-sisena, o les classes obertes de tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang.

Els infants també tenen el seu espai amb un munt d’activitats infantils i familiars. S’ofereix un seguit de tallers i activitats lúdiques per als més petits durant tots els dies de la Festa Major. La població juvenil tornarà a comptar amb l’Espai Jove, que inclourà activitats musicals i de lleure.

Pel que fa a les activitats de caire institucional, el dimarts 6 de desembre se celebra la tradicional jornada de portes obertes a la planta noble de l’edifici històric de l’Ajuntament de Castelldefels. També a la plaça, es commemora el Dia Internacional del Voluntariat Social.

Precaucions amb el Correfoc

Des de la regidoria de Cultura i Festes s’adverteix que pels carrers on ha de passar el Correfoc (veure mapa del recorregut) és recomanable treure tot el mobiliari, recollir tendals, posar cartrons als vidres de les botigues i vigilar les finestres dels pisos més baixos.

Enguany, sisena edició de Castrum Fidelis

Després d’atreure a un gran nombre de curiosos les cinc passades edicions, torna a Castelldefels la fira medieval “Castrum Fidelis”, un dels noms històrics originaris de la nostra ciutat.

D’inspiració medieval i en combinació amb la tradicional Festa Major d’Hivern, són moltes les activitats previstes. Entre elles, el Mercat Medieval, actiu durant tots els dies de la fira, jocs medievals, etc. També oferiran espectacles de faquirisme, exhibicions de falconeria, i d’altres activitats de recreació històrica entre les quals destaca un nou torneig de cavallers.

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here