El programa incorpora espectacles nadalencs a la plaça Major, un reforç de la campanya de recollida de joguines i un renovat campament reial que es muntarà a la Torre Lluc

Gavà es prepara per celebrar les festes de Sant Nicasi, Nadal i Reis amb una programació plena de propostes per a totes les edats. El tinent d’alcalde de l’àmbit de Benestar i Acció Social de l’Ajuntament de Gavà, Miquel Àngel Diaz ha precisat que “es tracta d’un feix de propostes ampli i divers que posa l’accent en la cultura, per tal de fer una bona oferta d’oci intel·ligent alhora que aposta per promoure la solidaritat”.

També cal destacar l’important pes que hi tenen les entitats que, segons assegura el regidor de cultura Germán Barrena “un any més s’ha implicat a fons per dinamitzar la ciutat”.

Les festes combinaran les tradicions amb propostes innovadores. Entre aquestes últimes destaquen, segons Diaz “els espectacles de música i llum d’inici i tancament de les Festes de Nadal. Seran els dies 23 de desembre i 4 de gener a la plaça Major, enguany guarnida amb un arbre de Nadal”.

Una altra de les novetats serà el canvi d’ubicació del campament dels carters reials. Enguany, els emissaris dels Reis d’Orient recolliran les cartes i els desitjos dels infants de la ciutat al Parc de la Torre Lluc en un ambient fantàstic i ple de personatge. Barrena ha explicat que “a més, per facilitar-hi l’accés, s’instal·laran tres màquines expenedores de números, un per a cada carter reial, que diàriament regularan l’entrada a partir de les 17 hores. El canvi d’ubicació del campament comportarà el trasllat del Parc de Nadal a la plaça de J.M Batista i Roca, amb inflables, jocs infantils i un espai adreçat especialment als infants de 0 a 3 anys. Per altra banda, el moment més esperat de les Festes, la Cavalcada de Reis, també es renova amb noves carrosses”.

Festivitat de Sant Nicasi

La diada de Sant Nicasi, el 14 de desembre, s’obrirà amb la trobada de puntaires a la plaça Blas Infante. La missa solemne a la parròquia de Sant Nicasi, a les 11 hores, donarà pas a la benedicció i tradicional repartiment de panets. La jornada festiva també inclourà “Paraules en escena” a l’Espai Maragall, en què integrants de la Comissió de Teatre Amateur de Gavà posaran en escena les tres obres guanyadores de la primera edició del concurs d’escriptura dramàtica.

Ja l’endemà, en destaca la Festa Jove Sant Nicasi, amb WinterBac Tour de Ràdio Flaixbac al pavelló Jacme March. Les entrades es podran adquirir a l’Espai Jove La Casa Gran, a un preu de 4,5 euros, fins a exhaurir-se.

La commemoració del copatró de Gavà s’allargarà durant tot els cap de setmana amb jornades de portes obertes al Refugi antiaeri de la Rambla i al Parc Arqueològic; la cercavila Xerinolis amb les entitats de cultura popular de la ciutat i amb dos recorreguts que sortiran de la plaça de l’Església i de la plaça de Catalunya que confluiran al parc de la Torre Lluc, i el Mercat de Sant Nicasi a la Rambla, amb comerç local, artesania i activitats d’animació.

Quan a la programació de Nadal i Reis tornen el Mercat de Natzaret, el Cagatió, l’Home dels Nassos, les sessions de cinema en família,  l’activitat “Pam i pipa al xumet” i la visita a la Clau de la ciutat que estarà exposada a la sala de plens de l’Ajuntament entre d’altres. Unes activitats prèvies seran prèvies a l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient el dia 5 de gener que començaran el recorregut per la ciutat a partir de les 19 hores.

Unes festes solidàries

La solidaritat també serà molt present a les Festes de Sant Nicasi, Nadal i Reis amb la campanya a “Gavà, cap infant sense joguines”, la recollida d’aliments de la Plataforma Gavà Solidària i activitats de suport a la Marató de TV3.

De la campanya “A Gavà, cap infant sense joguines” en destaca la gran jornada de recollida que tindrà lloc el dissabte 16 de desembre. Durant tot el dia, a diferents equipaments i espais públics de la ciutat s’instal·laran punts de recollida de joguines coincidint amb diverses activitats: les “12 hores de jocs de taula, Trencat’la closca” a l’Espai Sant Jordi; un espectacle familiar itinerant amb sortida a la rambla de Maria Casas, una Xocolatada solidària a la plaça Major; el concert de Nadales de la Coral Tornaveu a la plaça Major; el taller de ball amb Gavà Dance al parc de la Torre Lluc; el pessebre vivent a l’escola Immaculada Concepció; el concert de Sant Nicasi de l’Escola de Música Alba Massana, a la rambla de J. Vayreda; la Gala d’Amics de la Dansa a l’Espai Maragall, i el III Aniversari de la Casa de Andalucía de Gavà al pavelló Jacme March.

El comerç viu el Nadal

Els comerços de Gavà també se sumen a les festes de Nadal posant en relleu els valors del comerç local amb la campanya ‘Quina gran compra!’, una iniciativa impulsada conjuntament pels ajuntaments de Gavà, Sant Boi, Viladecans, El Prat i Castelldefels amb el suport de la Diputació de Barcelona sota la marca comuna “UrbanShopping”.

Des de fa una setmana, el lema de la campanya, “El petit comerç no té res de petit”, es difon en múltiples canals i formats: publicitat exterior, retolació d’autobusos, falques radiofòniques i testimonis de clients de comerç de proximitat de cada municipi a les xarxes.

A aquesta campanya s’afegeixen activitats, animació i promocions especials de les associacions de comerciants i mercats municipals, entre elles el trenet de comerç, que del 27 de desembre al 4 de gener recorrerà les zones comercials a la ciutat i que enguany incorpora una parada especial a Gavà Mar.

Consulta aquí el programa de festes.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here