“La ciutat s’està reinventant”, ha dit l’alcaldessa en l’acte de presentació pública de la propera edició del certamen. Sant Boi aprofitarà la 71a Fira de la Puríssima per projectar-se al món com una ciutat saludable i sostenible. L’exposició municipal difondrà l’estratègia que pretén aprofitar les singularitats històriques del municipi com a actius de futur

“Sant Boi es vol reinventar per singularitzar-se en l’entorn metropolità com una ciutat saludable i sostenible”, ha dit l’alcaldessa en l’acte de presentació pública de la pròxima edició de la Fira, que ha tingut lloc aquest dimecres, dia 29 de novembre. “Impulsem una estratègia de ciutat”, ha afegit, “que vol aliniar els esforços de molts actors públics i privats de la ciutat que ja treballen en aquesta mateixa direcció”.

Viure Sant Boi: Sant Boi, saludable i sostenible

L’exposició de l’Ajuntament a la Fira (emplaçada a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer) recollirà aquesta aposta de ciutat mitjançant vídeos, fotografies i instal·lacions que mostraran els principals valors de Sant Boi com a ciutat saludable i sostenible.

Un vídeo hi reproduirà els testimonis de diferents personalitats de la ciutat representatives d’un Sant Boi implicat amb la salut i la sostenibilitat, com el cuiner Albert Mendiola (Cuiner de l’Any 2017), l’investigador Manel Esteller, la directora de la Gasol Foundation, Cristina Ribes, o el cap de Cardiologia del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, César Romero, entre d’altres.

Els principals atractius d’aquesta edició de la Fira de la Puríssima també estan relacionats amb l’estratègia de ciutat de Sant Boi.

Programa de la 71a Fira de la Puríssima

Mobilitat sostenible i vehicles elèctrics

L’Espai de la mobilitat sostenible (c/ Baldiri Aleu) serà una de les grans novetats. Per primer cop, la Fira destina un sector sencer (735 metres d’exposició) a la mobilitat sostenible i als vehicles híbrids i elèctrics (cotxes, motos, bicis i patinets). Hi haurà espais d’exposició i venda de vehicles, punts de recàrrega, proves de conducció (‘test drive’) i circuits de bicicletes i patinets.

La Carpa Fresca, promoció del producte de proximitat

La Carpa Fresca (carrer de Baldiri Aleu) és un espai dedicat a la promoció del producte fresc i de proximitat mitjançant iniciatives com la tradicional Mostra de fruites i verdures, sessions de cuina en directe i degustació de productes o un taller d’elaboració artesanal de cervesa de carxofa.

Mercadal gastrònomic, l’espai preferit de la Fira

El Mercadal Gastronòmic concentrarà al nucli històric (als voltants de l’església) activitats relacionades amb el menjar i el beure (Mostra de Food Trucks, Fira de la Cervesa Artesana) i propostes de música i cultura (Vi Cult a la Terrassa del Museu i Fet a Sant Boi). En els darrers anys, el Mercadal gastronòmic ha esdevingut el preferit per les persones que visiten el certamen.

Altres punts d’interès de la Fira 2017 seran la Festa de l’animal de companyia, el Mercat d’Art Jove, un concert del grup La Casa Azul i l’espai Fet a Sant Boi , aparador del talent i la creativitat local dedicat en aquesta edició a la difusió de creadors locals del món del cinema i l’audiovisual.

La Fira en xifres

485 expositors estaran presents a la 71a Fira de la Puríssima, que comptarà amb un recinte firal de 52.000 m2 de superfície. El certament està molt ben valorat per les persones que el visiten, que en la darrera edició van atorgar-li una nota mitjana de 8,18 punts. L’organització calcula que l’impacte econòmic global de la Fira ascendeix a 6,9 milions d’euros.

Més informació

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here