El candidat del PSC el 21D, Miquel Iceta, ha dit que si és el futur president de la Generalitat oferirà “lleialtat” a la resta de l’Estat però exigirà el que considera que “correspon a Catalunya” defensant els seus interessos

Iceta ho ha dit en un acte a la localitat baixllobregatina de Sant Andreu de la Barca acompanyat de la número 2 de la candidatura socialista, la diputada del Baix Llobregat Eva Granados, i del president de la Junta d’Extremadura Guillermo Fernández Vara, de qui ha assegurat que vol ser com ell perquè governa obert a tothom però mirant pels interessos de la seva comunitat.

Ha assegurat també que tots aquells que “juguin a enfrontar” els pobles d’Espanya el trobaran “al davant”. D’altra banda, ha reivindicat que cal “recuperar la forma de governar de Maragall i Montilla” i recuperar “governs progressistes”.

Iceta ha ofert el PSC a tots aquells que volen posar fi a l’independentisme i aconseguir que el país avanci, especialment socialment.

Ha reivindicat que no vol que Catalunya se “separi” de l’Estat espanyol però ha assegurat que defensarà els seus interessos. Ha dit també que cal buscar la millor solució possible “entre tots”. En aquest sentit, ha afirmat ser conscient que no té “tota la raó” i per això cal “compartir amb altres” per cercar aquesta solució. “Sé que serà molt difícil aconseguir-ho però considero que és la nostra obligació”, ha dit.

Entre les coses a solucionar ha situat la millora del finançament i ha alertat que sense canviar coses no es podrà tirar endavant. “Quan demanem més autogovern i millor finançament no és per perjudicar a cap altre”, ha declarat. Per aconseguir-ho, ha ofert “mà oberta” i s’ha mostrat “disposat a pactar amb altres, trobar camins”.

“Mai no cercarem l’enfrontament, la revenja”, ha dit. Ha reiterat que no farà president “un independentista o una independentista” i els ha instat a “prendre’s un temps per reflexionar” i “col·laborar amb altres si ho volen per tirar endavant el país”. Iceta ha acusat també alguns membres d’aquests col·lectius de comportar-se com a “sectaris” i “matons de barri”.

De Tarradellas a Maragall i MontillaIceta ha instat a recuperar la idea de la presidència com a presidència de tots, idea que ha dit defineix Josep Tarradellas. Després de recordar l’expresident de Catalujnya, ha posat en valor la necessitat de recuperar la forma de governar de Maragall i Montilla i els seus governs tripartits per combatre les desigualtats i fer créixer la política.

El socialista s’ha volgut allunyar també de l’elecció d’una bandera per sobre d’una altra i ha reivindicat que són les polítiques socials les que fan “bategar el cor”. Per últim, ha tornat a fer una crida per mobilitzar els indecisos, assegurant que per votar-lo amb ell no cal ser socialista sinó només “tenir sentit comú”.

Per la seva banda la baixllobregatina número 2 de les llistes del PSC, Eva Granados, ha dit que “no volem banderes, volem solucions. Necesitamos un cambio en la Generalitat, necesitamos un president que nos ayude en el progreso social”.

La socialista ha insistit en que “el vot és la palanca de canvi, el poder per revertir aquesta situació. Per això també cal estar alerta a les solucions màgiques que venen alguns: cal pensar més enllà del 21D, cal pensar que s’ha de governar aquest país”.

“Estem farts de les retallades de Mas, de Puigdemont, de Junqueras i de Rajoy, i estem farts que no se’n parli d’aquestes retallades per culpa de les banderes”, ha sentenciat Granados, que també ha explicat que “el 27-O vaig pensar que ho havien aconseguit, que havien dividit els catalans, que havien exclòs una part de la ciutadania d’aquesta nova república. Però, des de la fortalesa, em vaig dir doncs no, no ho aconseguiran!I nosaltres ho arreglarem”.

Ha obert l’acte l’alcalde de la localitat, que ha defensat que “ser catalans no vol dir renunciar als orígens. Catalunya és millor estant dins d’Espanya, i Espanya és millor amb Catalunya”.

Fernández Vara crítica “pseudorevolució d’acomodats” de l’independentisme i demana aprofitar l'”oportunitat” del 21-D

El president de la Junta d’Extremadura assegura que totes les solucions de futur que veu per a Catalunya “passen per Iceta i el PSC”

El president de la Junta d’Extremadura, Guillermo Fernández-Vara, ha titllat el procés català de “pseudorevolució d’acomodats que acabaran pagant els més humils” i ha demanat aprofitar l’”oportunitat” del 21-D per posar-hi fi.

Des de Sant Andreu de la Barca, ha assegurat que totes les solucions que veu per al futur de Catalunya “passen per Iceta i el PSC”. Vara ha defensat que cal tornar la política als ciutadans perquè “han estat en mans de les elits massa temps” i ha posat en valor la capacitat de diàleg dels socialistes per trobar una solució.

Ha defensat la moderació, una reforma de la Constitució espanyola i ha demanat “generositat” per trobar qüestions en comú i posar fi a la “divisió”. El socialista extremeny ha iniciat les seves paraules saludant en català i ha expressat la seva estima per Catalunya i pel projecte compartit amb la resta de l’Estat espanyol.

Vara ha acompanyat Iceta en el seu primer míting de campanya, ho ha fet a un Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca ple. En aquest escenari, el socialista ha reivindicat l’exercici de la política “amb moderació” i, entre d’altres, ha recordat que sempre ha demanat que no es caigui en el “parany” del boicot als productes catalans perquè qui ho acabaria pagant és a gent més senzilla.

El president de la Junta d’Extremadura ha reivindicat que Iceta representa profundes conviccions de socialista i no independentista però a la vegada ho fa “des de la mà profundament estesa” per “recosir moltes coses que s’han trencat”. Ha reivindicat també la “capacitat de trobada i seny” que ha assegurat havia caracteritzat Catalunya i que ha trobat a faltar darrerament. Ha dit que el 21-D es juga “bona part del futur” dels catalans i per això ha instat a aprofitar l’”oportunitat de canviar les coses”.

Entre aquestes coses a canviar ha situat la Constitució espanyola, que ha defensat que va servir en el seu moment però “no serveix per sortir d’aquí”, i l’estat de les autonomies, perquè quan es va començar a construir se sabia com començava “però no com acabava”.

Vara ha defensat, entre d’altres, també que se celebrin conferències de presidents sobre les competències exclusives de les comunitats per tal de posar realment a la pràctica la “bilateralitat”. Vara ha assegurat que els extremenys també ho han passat molt malament amb la crisi catalana i per això ha expressat el seu suport al candidat del PSC. “(a Extremadura) s’estima molt Catalunya, es respecta molt a Espanya i s’és conscient que només amb l’aportació de tots es podrà viure fent que cadascú se senti espanyol com vulgui sempre que no t’atorgui més privilegis que a la resta”, ha declarat. En aquest sentit, s’ha distanciat dels himnes i les banderes assegurant que no n’hi ha més bonica que la bandera “de l’escola pública”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here