El número 2 de la llista de Ciutadans a les eleccions del 21-D, Carlos Carrizosa, ha mostrat des de Sant Boi aquest dijous el seu respecte per la mobilització ciutadana a Brussel·les però ha recordat que l’autèntic ‘test’ es mesura a les urnes i no amb ‘manifestòmetres’

Per això, ha defensat les eleccions ‘lliures i amb garanties’ del 21-D. En una visita a Sant Boi de Llobregat, on el 27-S Cs va ser la força més votada, el candidat ha valorat el darrer sondeig electoral i ha recalcat que el PSC no és en cap cas ‘el seu rival’ sinó que ho són ‘els separatistes’ però ha tornat a demanar a Iceta que defineixi si pactarà amb independentistes i aclareixi si vol ‘continuar amb el procés o acabar amb ell’.

Carlos Carrizosa ha mostrat el seu respecte a tots els catalans que han anat a Brussel·les per manifestar-se ‘per la continuïtat’ del procés i per tenir ‘més del mateix’, però els ha recordat que ‘el test de veritat’, per moltes persones que es desplacin a Brussel·les, és ‘a les urnes’ on no valen els ‘manifestòmetres’.

‘Les democràcies es construeixen’, ha afegit el número 2 de Cs, amb ‘vots a les urnes’ i no pas ‘a cop de manifestació’. A més a més, Carrizosa ha volgut recordar a tots els catalans mobilitzats a la capital europea les declaracions de Pugidemont, uns dies enrere, sobre un possible referèndum per pertànyer, o no, a la Unió Europea. Per Carrizosa, Puigdemont considera la UE com un ‘club de països caducs’ i ho ha contraposat a l’europeisme que defensa, des de fan anys, la formació taronja.

Pel que fa als darrers sondeigs electorals publicats per ‘El Periódico’, Carrizosa ha reiterat que no es vol confrontar a les opcions constitucionalistes, sinó que vol ‘suficients escons’ per guanyar els separatistes i ha apel·lat ‘al vot útil’ de Cs per superar el procés. En aquest sentit, Carrizosa considera que el PSC no és el seu rival, sinó ‘el separatisme’ i fixa en l’objectiu en sumar un escó més que les opcions independentistes per a que els líders d’aquestes formacions no puguin tornar a dir que ‘Catalunya vol la independència’ sinó que es demostri que Catalunya és ‘diversa’.

Per això, ha tornat a demanar al líder del PSC, Miquel Iceta, però, que alcareixi amb qui vol pactar, si amb ERC i fer ‘un nou tripartit’ o amb Cs i ‘donar un cop de porta al procés’. Cs creu que els votants si que ho tindran clar, si al final de la campanya, Iceta no ha donat el missatge.

Carrizosa ha visitat aquest dijous al migdia la fira de Sant Boi de Llobregat, una població en què Cs va ser la força més votada en les passades eleccions al Parlament, i ha recordat que ‘si el cinturó roig, torna a ser cinturó taronja’, es pot acabar amb el procés i alhora, acabar ‘amb la divisió, la fugida d’empreses i la burla de les institucions catalanes’.

El número 2 de la llista de Cs, confia que l’alta participació que auguren totes les enquestes els afavoreix perquè mobilitzarà ciutadans que normalment, a les eleccions autonòmiques, s’abstenen, i s’ha mostrat convençut que són vots ‘constitucionalistes’. ‘L’important és que la gent no es quedi a casa’, ha alertat Carrizosa, perquè si és així, ha afegit es donaran 4 anys més de procés ‘i això no ho aguanta ningú’.

Per Carrizosa les eleccions del 21-D no són plebiscitàries i confia en la victòria del bloc constitucionalista però en ‘l’eventualitat’ que guanyin els independentistes, demana que ‘aquesta vegada’ respectin les lleis i les formes de reformar l’ordenament jurídic vigent.

‘L’opinió’ del Consell de Garanties Estatutàries

El candidat de Cs també s’ha pronunciat respecte el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries que apunta que la destitució del Govern és inconstitucional. Carrizosa ha celebrat que el Consell s’hagi pogut pronunciar, i ha recordat que no va ser així quan l’oposició ho va demanar per l’aprovació de les lleis de desconnexió i la llei del referèndum el 6 i 7 de setembre, però ha recordat que aquesta és només ‘la seva opinió’. Ha insistit també que el darrer intèrpret de la Constitució és el Tribunal Constitucional i que Podemos ja ha demanat que es posicioni.

Tot i això, ha recordat que el PP, el PSOE i Cs van considerar que l’aplicació del 155 era ‘l’únic i el millor remei’ davant ‘el cop a la democràcia’ que es va desenvolupar al Parlament, i que només es va tractar d’aplicar un article de la pròpia constitució. Per això cru que és ‘sorprenent’ que es pugui dir que és inconstitucional. Ha afegit que aquesta article ha permès convocar unes eleccions ‘lliures i democràtiques’ i no una ‘imitació amb urnes d’Ikea.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here