L’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) de la UPC va ser seleccionada per participar en un contacte en directe via ràdio amb l’Estació Espacial Internacional (ISS). L’esdeveniment va tenir lloc el passat 4 de desembre

La connexió es va realitzar des de la Sala d’Actes de l’EETAC on estudiants de diversos instituts de Catalunya van tenir l’oportunitat de traslladar l’astronauta nord-americà de l’ISS Mark T.Vande Hei vint preguntes seleccionades d’entre l’alumnat de secundària de tota Catalunya que ha volgut participar en aquesta experiència (un total de 60 centres).

Entre elles va estar seleccionada la pregunta de l’alumne de l’institut Mediterrània, Marc Alba Feliu.

Aquesta activitat s’organitzava amb la col·laboració de ARISS (Amateur Radio on the International Space Station), un projecte que posa en contacte escoles i universitats amb els astronautes de l’ISS a través d’emissores de radioaficionats.

També comptarà amb el suport de la Unió de Radioaficionats de Barcelona i Baix Llobregat, encarregats de proporcionar l’equipament necessari i la instal·lació de la connexió.

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here