El foc havia obligat a desallotjar una masia pel fum i ha causat talls de llum a 6.000 abonats

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat aquest matí l’incendi forestal de Castelldefels que ha cremat una desena d’hectàrees de vegetació i matolls. El foc ha estat encerclat pels efectius de bombers que hi treballen.

Prèviament, l’incendi havia obligat a desallotjar preventivament dues persones d’una masia aïllada pel fum i havia causat talls de llum a 6.000 abonats de les urbanitzacions del Poal, Bellamar i el Baixador per garantir la seguretat en l’extinció.

L’avís de l’incendi s’havia rebut cap a les vuit del vespre d’ahir al peu del serrat de Cova Fumada, a tocar de l’avinguda del Poal de Castelldefels. Les flames han progressat a contravent per la muntanya i han carenat, allunyant-se de la zona habitada en direcció al parc del Garraf.

A mitjanit, el foc no avançava i es preveia que una disminució del vent ajudés a controlar-lo.17 dotacions dels Bombers (11 vehicles d’aigua i 6 de comandament, entre les quals hi ha unitats GRAF) hi treballen.

Al lloc, també hi ha efectius de les ADF (amb 16 vehicles i 40 voluntaris), Policia Local, dels Mossos d’Esquadra, un tècnic de Protecció Civil i del Sistema d’Emergències Mèdiques en prevenció. Protecció Civil també ha avisat -a través de la Diputació de Barcelona- els usuaris de teleassistència de l’àrea per tal que romanguin a casa i tanquin portes i finestres per evitar possibles molèsties pel fum.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here