Tot i el temporal d’aquest diumenge, el primer dia oficial de les rebaixes d’hivern ha atret un gran nombre de clients a les botigues. A mig matí, la pluja de Barcelona i l’àrea metropolitana no havia dissuadit pas els compradors i els comerços dels centres comercials s’han omplert de gent en busca dels millors descomptes

Cues i aglomeracions

Segons han relatat alguns compradors, el que volen és gastar els diners que els han dut els Reis per obtenir a millor preu algunes peces de roba i calçat clissades setmanes enrere. Al mateix temps, diversos compradors han confessat que també utilitzen els descomptes per bescanviar alguns regals d’aquestes festes de Nadal. Tot plegat, provoca força cues a emprovadors i caixes.

El fet que aquest any el primer dia de descomptes caigui en diumenge ha multiplicat la gent que ha dedicat l’endemà de Reis a anar de botigues per aprofitar les rebaixes, que en alguns comerços poden arribar a superar el 70% del preu inicial. Per aquest motiu, les aglomeracions als centres comercials han estat considerables. Precisament, la gran afluència de gent ha generat dubtes en alguns clients, que fins i tot han arribat a dir que “si poses en una balança els preus i les aglomeracions, al final tanta gent t’acaba cremant”, segons clients consultats per ACN.

Objectiu: augmentar les vendes un 5% 

Segons ha explicat el president de Retailcat, Joan Carles Calbet, els comerciants esperen que les rebaixes d’hivern els ajudin a augmentar les vendes entre un 4 i un 5%. Calbet reconeix que la previsió és “bastant bona” després d’un octubre “fluix i negatiu” però d’un novembre on el comerç es va “refer”, principalment per l’arribada del fred i la campanya del ‘Black Friday’. El desembre “també ha anat bé”, afirma Calbet que apunta que l’indicador Comertia ha situat l’augment de vendes en un 5,4%, i és optimista de cara el gener.

Inici de rebaixes dispars, l’etern debat

D’altra banda, l’etern debat sobre la regulació de les rebaixes continua sobre la taula. Des de la liberalització del període de rebaixes per part del Govern l’any 2012, que permet als comerços decidir en quin moment inicien les seves ofertes, aquest any s’han tornat a donar distincions en els dies que els comerços han començat els seus descomptes. Calbet assegura que caldria un “consens” del sector per tal que tots els comerços iniciessin les rebaixes el mateix dia i evitar així la “confusió” generada en venedors i compradors.

La problemàtica també es deu al fet que la llei de comerç català es troba suspesa pel Tribunal Constitucional (TC), una norma que no establia uns períodes de rebaixes tancats però si recomanats i apostava pel consens al sector per decidir l’inici de les mateixes. “Considerem que seria molt millor per a tothom que hi hagués un sol dia d’inici”, defensa.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here