Poca estona després de la inauguració del recinte firal el divendres 2 de febrer, tindrà lloc a la Sala Gòtica El sopar dels dotze vins. Es tracta d’una de les moltes novetats d’aquesta edició que permet aprendre sobre el maridatge dels vins amb diferents plats. Precisament la Fira de Vins també veurà millores en la seva organització, com la carpa reconvertida a sala de tastos o una nova imatge que facilita la identificació dels cellers participants

Però sens dubte, una de les novetats més destacades serà la presentació i venda de l’embotit de coradella. Es tracta d’un projecte resultant d’un grup de treball en el que han participat diferents restauradors i productors de la vila per intentar apropar el plat tradicional de la coradella al gran públic amb un format més atractiu i accessible.

El regidor de Fira, Ramon Sànchez, ha explicat que “amb aquesta idea que portem treballant des del final de la darrera Fira volem convertir un plat en un producte, que qui vulgui se’l pugui emportar a casa i compartir-lo”. Durant la Fira també s’aprofitarà per llençar una campanya de sensibilització contra el malbaratament alimentari.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha subratllat que “aquesta és una de les edicions de la Fira amb més novetats” i ho ha atribuït al fet que “el secret d’haver superat tantes edicions és aquesta capacitat de no deixar de sorprendre als visitants any rere any”. Casals també ha apuntat que “no podem deixar passar aquesta magnífica oportunitat de donar-nos a conèixer i de generar un impacte econòmic molt important per la vila i pels municipis de l’entorn”.

Pel que fa a la resta de novetats destaca la unificació de la Fira Jove i la Fira Kids, la creació de la Fira d’Economia Social i Cooperativa al passeig del Terraplè, la reordenació de la zona d’entitats, l’ampliació del servei de WiFi o el nou format del pregó, que enguany conduirà l’humorista Peyu parlant amb diferents persones estretament vinculades a la Fira. El pregó tindrà lloc aquest divendres 26 de gener a les 21h al Foment Cultural i Artístic.

Finalment destacar que la fira convidada d’aquesta 167ª edició de la Candelera serà la Fira de Sant Ermengol de La Seu d’Urgell i que la Denominació d’Origen convidada serà la DO Pla de Bages.

Font: Ajuntament de Molins de Rei

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here