Curtcircuit celebra la seva sisena edició programant més de 20 concerts a diferents sales de tot Catalunya, algunes d’elles situades al Baix Llobregat, amb la participació d’artistes amb una gran trajectòria com Mayte Martín, Els Amics de les Arts i El Petit de Cal Eril, que acompanyaran grups emergents com Claudia Bardagí, Intana o Jordi Lanuza

Curtcircuit és un projecte que recorre Catalunya a través de les sales de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC). El seu objectiu és respondre a les necessitats de les sales de concerts, les bandes novells de l’escena musical catalana que els costa arribar al públic i els grups consolidats, que han deixat d’actuar en les sales que els van veure néixer.

Curtcircuit 2018 s’inaugura el 16 de febrer a la Sala Apolo amb un concert de flamenc amb la cantaora Mayte Martín que interpretarà per última vegada el seu projecte ‘Al Cantar a Manuel’, on posa música als poemes del poeta malagueny Manuel Alcántara. L’acompanya la jove cantant i pianista, Claudia Bardagí, que presenta una sèrie de temes propis entre el pop i el jazz.

Després del concert de Mayte Martín, aquesta edició seguirà amb Dani Flaco a Luz de Gas el 22 de febrer, qui presentarà el seu treball ‘Verbenas y fiestas menores’ carregat de rock, però també amb un regust a folk, unes gotes de funk i sons propers al pop. Abans actuaran Exili a Elba amb el seu tercer àlbum ‘Deus Ex Machina’.

Altres concerts seran els de Sigmund Wilde amb el seu nou treball titulat ‘The Day David Bowie Died’, acompanyats per Serch a la Sala Bikini; Itaca Band, un referent de la música festiva del país, que actuarà amb Koers a La Cabra, i amb la mateixa banda a la Salamandra a L’Hospitalet de Llobregat. La banda femenina d’indie rock, Agoraphobia, presentarà el seu primer LP ‘Incoming noise’ amb les baixllobregatines Rombo a la Sala Sidecar.

El Petit de Cal Eril i Els Amics de les Arts Doble cita amb El Petit de Cal Eril, qui apadrina al primer concert (al Cafè del Teatre de Lleida) a Jordi Lanuza, l’ànima d’Inspira, i al segon és un doble concert amb Ferran Palau, que també presenta el seu nou treball ‘Blanc’, a la Sala Apolo.

Un dels altres plats forts són Els Amics de les Arts que acompanyaran una banda diferent a cadascun dels concerts, tres d’elles finalistes o guanyadores de diferents edicions del Sona9: Lakaste (Salamandra), Senyor Oca (La Mirona de Salt) i Ju (El Clap de Mataró). La quarta banda que els acompanyarà serà Intana (Stroika de Manresa).

Altres concerts d’aquesta edició són Santo Machango, que presenta ‘Welcome To The Paraíso’, i els acompanyen Cronopios; el doble concert amb Che Sudaka, que celebren el seu 15è aniversari com a banda i presenten el seu setè àlbum d’estudi ‘Almas Rebeldes’ amb Pachawa Sound o el concert de Roba Estesa que presenta el seu primer disc ‘Descalces’.

Edició anterior

L’edició de 2017, programada entre els mesos de febrer i desembre va tenir més de 10.000 assistents als més de 40 concerts programats; 7 dels quals van exhaurir les entrades. Van actuar més de 60 grups en 25 sales del territori català situades a 11 localitats diferents. A més, un 41% de les bandes o artistes programades han estat grups totalment femenins, de lideratge femení o mixtes.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here