L’ Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) i l´Ajuntament del Prat de Llobregat tornen a organitzar el MARÇ Gastronòmic, les jornades gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat, que donen l’oportunitat de degustar menús elaborats amb Pota blava i Carxofa Prat a més de trenta restaurants del Baix Llobregat, L’Hospitalet i Barcelona. En l’edició 2018, podreu gaudir dels menús amb vi de la D.O. Penedès i San Miguel ECO

• De l’1 de març al 8 d’abril, el Pota Blava, la Carxofa Prat i el producte fresc del Parc Agrari seran els protagonistes a 32 restaurants de dotze ciutats del Baix Llobregat i Barcelonès
• Albert Mendiola, Cuiner de l’Any 2017, és el padrí de les jornades
• Amb el Març Gastronòmic, es dóna el tret de sortida a les Festes de la Carxofa Prat, que s’allargaran fins a finals d’abril. Amb aquestes festes, la ciutat vol compartir la seva oferta agrícola i gastronòmica de proximitat, especialment amb la Carxofa Prat

Arriben les IX Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat amb més vitalitat que mai, una activitat pionera del bon moment que viu la gastronomia del Baix Llobregat.

L’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) i l´Ajuntament del Prat tornen a organitzar l’activitat, que arriba a la seva 9a edició i permet degustar menús elaborats amb els productes més emblemàtics del Parc Agrari. En aquesta edició s’espera superar l’èxit de l’edició passada: més de 5000 menús servits als restaurants participants, consolidant l’activitat com una referència tant al Baix Llobregat com a Barcelona.

Les Jornades Gastronòmiques, que tindran lloc de l’1 de març al 8 d’abril, han assolit un nou rècord de ciutats participants. El Prat serà la capital de l’activitat, que s’extendrà cap a nou ciutats del Baix Llobregat: Gavà, Martorell, Begues, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts, Abrera, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí i Sant Boi. El Març Gastronòmic també se celebra a L’Hospitalet i Barcelona, amb tres restaurants vinculats al moviment Slow Food (Rasoterra, Due Spaghi i Sergi de Meià).

ALBERT MENDIOLA, CUINER DE L’ANY, PADRÍ DEL MARÇ

Albert Mendiola, Cuiner de l’Any 2017 i participant històric de les Jornades Gastronòmiques, serà el padrí d’enguany. Defensor del magnífic rebost del Parc Agrari, pel xef de Sant Boi, les jornades són el marc ideal per potenciar el producte del Baix Llobregat.

La trajectòria professional de Mendiola el consolida com un dels xefs catalans de referència després d’haver-se format amb Martín Berasategui al seu restaurant guipuscoà i ser cap de cuina al Kursaal (Sant Sebastià).

Al Març Gastronòmic també es podrà trobar el #PlatFavorit dels Catalans: el Confit de Pota Blava, moniato, prunes i vermut Cal Pere Tarrida que es va imposar al novembre a les 22 DOP i IGP catalanes.

DO PENEDÈS I SAN MIGUEL ECO APOSTEN PEL PRODUCTE LOCAL

DO Penedès continua donant suport a les activitats que desenvolupa l’AGT. En aquesta acció, s’incorpora com a col·laborador Mahou San Miguel, promocionant la gastronomia de qualitat a través del consum de producte local, i ho fa amb la San Miguel Eco, l’única cervesa ecològica no artesanal del mercat.

Font: AGT

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here