Els consistoris que el suscriguin es comprometran amb 10 mesures per la igualtat entre homes i dones

Dilluns 5 de febrer es va celebrar la 3a Trobada d’alcaldesses del Baix Llobregat. Les assistents van ultimar l’elaboració del ‘Decàleg dels Ajuntaments Feministes’, un compromís que pretén fer de la comarca un laboratori de les polítiques d’igualtat entre homes i dones.

La trobada va tenir lloc a Sant Vicenç dels Horts. El decàleg es donarà a conèixer en detall el dia 23 de març durant l’acte de presentació del 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat , on es farà una crida als municipis a sumar-s’hi.

Les alcaldesses proposen que els diferents consistoris aprovin en els seus plens mocions per declarar feminista el municipi. Aquesta declaració implicarà el compromís de dur a terme mesures com destinar una part transversal del pressupost a la igualtat entre homes i dones o incorporar als concursos públics un mòdul en clau de gènere.

Els municipis també aprovaran protocols contra la violència masclista i l’assetjament sexual i revisaran les categories laborals per aconseguir la igualtat de salaris i acabar amb la bretxa salarial, entre altres actuacions.

La trobada va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Sant Vicenç dels HOrts, Maite Aymerich; l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret; la regidora d’Igualtat de Santa Coloma de Cervelló, Júlia Fernández; la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels HOrts, Yolanda Artigas; la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Boi, Laura Solís, i la 5a tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament de Castelldefels, Eva López.

També hi van ser presents la consellera del Consell Comarcal del Baix Llobregat Victoria Castellanos, la presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Conxita Sánchez; i Marta Corcoy, de l’ Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

Font: Ajuntament de Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here