El Ministerio de l’Interior ha condecorat als dos agents de la Policia Municipal de Gavà sorpresos pel tiroteig al costat del tanatori del passat 6 de juliol. El sergent Antonio López (a títol pòstum) i el caporal Juan Cortés han rebut en concret la Medalla al Mèrit Policial amb distintiu blanc

El delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, ha entregat personalment la medalla a la vídua de López, Guadalupe del Río, i a la seva filla, Guadalupe López, mentre que el Cap Superior de Policia de Catalunya, Sebastián Trapote, ha entregat l’altra medalla al mateix Cortés.

Les condecoracions s’han concedit en el decurs de la celebració a l’Auditori Fòrum del Centre de Convencions Internacional de Barcelona del 194 aniversari de la fundació de la Policia Nacional. Les medalles s’entreguen amb el desig de la Policia Nacional de “testimoniar la seva consideració i admiració per l’entrega i els sacrifici d’aquests dos servidors públics que van evitar un atac massiu a altres persones”.

Guadalupe del Río ha assegurat que “avui és un dia molt emotiu i hem acollit aquesta medalla amb molt d’afecte i molt emotivament perquè significa que el seu treball ha estat molt valorat i ha servit per a molt”.

Juan Cortés també ha mostrat el seu agraïment per aquest reconeixement tot destacant que “si jo soc mereixedor d’aquest reconeixement, llavors tots els meus companys, però tots, en el moment que surten al carrer s’ho mereixen igual que jo o més perquè se la estan jugant cada dia”.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha assistit també a aquest acte i ha qualificat d’“actuació heroica” el comportament aquell dia dels dos agents de la Policia Municipal. Sánchez ha assegurat que per l’Ajuntament aquesta entrega de medalles “és un acte de justícia i, tot i que avui és un dia dur ja que recordem un esdeveniment molt trist per la nostra ciutat, avui és també un dia d’homenatge i de record molt sincer i molt profund”.

Aquestes dues medalles se sumen a altres condecoracions que ja han rebut els dos agents, entre elles la Medalla de la Ciutat de Gavà.

Font: Ajuntament de Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here