Així ho han acordat aquest divendres amb l’ACM i l’FCM en una reunió per analitzar les conseqüències de la sentència del Suprem

ACN Barcelona.-L’Agència Catalana de l’Aigua, a instàncies del Departament de Territori i Sostenibilitat, convocarà els “pròxims dies” un consell de xarxa d’Aigües Ter-Llobregat extraordinari per tal d’analitzar les vies possibles per suspendre la pujada de la tarifa d’ATLL prevista per al 2018 en aplicació del plec de clàusules que operava el contracte de concessió.

Així ho van acordar aquest divendres el secretari general de Territori i Sostenibilitat i els responsables de l’Associació Catalana de Municipis i la Federació Catalana de Municipis en una reunió de treball, que s’ha celebrat a la seu del Departament per analitzar les conseqüències de la recent sentència del Tribunal Suprem.

La sentència del Suprem anul·la el concurs de concessió de la gestió de l’empresa Aigües Ter-Llobregat, que la Generalitat va adjudicar a un consorci liderat per Acciona i BTG Pactual el 2012 i que va representar la major privatització mai feta per l’executiu català, amb un valor de 1.000 milions d’euros.

El Departament recorda que el consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua va donar suport a la proposta que es va fer durant el darrer consell de xarxa d’ATLL per obrir un expedient de revisió de la retribució financera del contracte. En aquest sentit, subratlla que la voluntat del Departament i de les entitats municipalistes és “evitar l’impacte que això pot generar sobre la ciutadania”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here