La Passió d’Olesa de Montserrat ha obert aquest diumenge el teló de la temporada 2018 davant unes 700 persones amb els deures ben fets

En una temporada en la que els canvis escènics o interpretatius no són tan destacats com en altres temporades, les principals novetats s’han introduït ja en el sistema d’assajos, que han permès ajustar encara més tot l’engranatge de la part escènica i tècnica.

Tot plegat per configurar un espectacle àgil, amb poques interrupcions entre escenes i amb l’objectiu de dotar l’escena d’un ritme gairebé cinematogràfic. El resultat s’ha notat en l’estrena de la temporada 2018, que fins l’1 de maig inclourà vuit representacions més, dues de les quals en horari de tarda.

Des de fa uns anys, l’objectiu dels diferents equips de direcció ha estat el de fer més àgil l’espectacle. D’aquí que, mica en mica, s’hagin anat eliminant escenes sense les quals s’ha considerat que l’espectacle era igualment entenedor. De la mateixa manera, s’ha treballant intensament en les transicions, per fer que pràcticament ni es notin.

Aquest any, fins i tot s’ha modificat la dinàmica dels assajos per treballar, conjuntament amb l’equip de tramoia, aquestes transicions. I el resultat d’aquests assajos s’ha notat en la primera representació de la temporada 2018, segons ha afirmat el president de La Passió d’Olesa, Sam Carrique, que hi ha afegit que “la Passió és un engranatge molt gran, i a la vegada que les interpretacions, la part tècnica s’ha de cuidar molt. I aquest any es nota molt aquesta millora”. 

El director escènic, Ignasi Campmany, també ha destacat la gran arrencada de la temporada 2018. Campmany ha afirmat que “ens sentim molt orgullosos de fer aquest espectacle, que no es pot perdre a qui li agradi el teatre, perquè enlloc més trobarà tantes transicions, canvis d’escenografia, i també amb un espectacular vestuari i música”.

Per la seva banda, per al regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Olesa, Xavier Rota, tampoc hi ha excusa per no anar a veure la Passió cada any. Aquest “esforç col·lectiu de tot un poble”, afirma el regidor, “és tot un orgull per a Olesa”.

La temporada 2018 de La Passió d’Olesa de Montserrat comptarà amb vuit representacions més, sis de les quals en horari de matí (de 10.15 a 14h) i dues en horari de tarda (de 17.30 a 21.15h). El mes de març les representacions matinals seran els dies 11, 18 i 30, mentre que el 24 de març es farà funció de tarda. A l’abril, La Passió d’Olesa es podrà veure els dies 8 i 22 al matí, i el dia 14 a la tarda. La temporada es clourà l’1 de maig al matí.

La de Divendres Sant serà una representació especial, amb un al·licient afegit. A l’igual que l’any passat, es recuperaran per un dia escenes o petits detalls que s’havien representat fa anys i amb el temps s’han deixat de fer. Si l’any passat es va representar el quadre de “La barca”, enguany es recuperarà per un dia el quadre de “El fill de la vídua de Naïm”, al primer acte de l’espectacle.

Sílvia Gubern, autora del cartell de la temporada 2018 de la Passió d’Olesa

El dia abans de començar la temporada, La Passió d’Olesa, en col·laboració amb la Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis, va oferir aquest dissabte al vespre l’11è Diàleg d’Art. En aquesta ocasió, el diàleg, dinamitzat per l’artista Pep Montoya, estava protagonitzat per Sílvia Gubern, autora del cartell institucional de la temporada 2018 de La Passió d’Olesa.

Gubern va formar part de la primera promoció de l’Escola Elisava d’art i disseny i se la considera de les pioneres de l’escena avantguardista catalana dels anys 60. Per a la Passió d’Olesa 2018 ha fet un cartell protagonitzat per un dels elements que domina l’entorn d’Olesa, la muntanya de Montserrat, amb un cor a l’interior com a símbol, ha dit l’autora, de la creativitat, i amb un calze a sota simbolitzant el sang grial. Amb un destacat to naïf i amb un traç “com si l’hagués fet un nen petit”, en paraules de la pròpia Sílvia Gubern, el cartell està fet en un fons violeta per simbolitzar, com la muntanya de Montserrat, la feminitat.

El cartell institucional de la temporada 2018 de la Passió d’Olesa es pot veure a l’Espai d’Art de La Passió juntament amb una mostra de l’obra de Sílvia Gubern, fins el dia 1 d’abril.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here