El 52,5% de les persones enquestades són partidàries d’aquesta connexió i un 24% s’hi oposen, segons publiquen diversos mitjans

Una àmplia majoria de la població de l’àrea metropolitana de Barcelona veu amb bons ulls el projecte de tramvia per la Diagonal, que defensa el govern d’Ada Colau.

Segons una enquesta de l’empresa Feedback encarregada pel consistori i que aquest diumenge al vespre han publicat diversos mitjans, un 52% de les persones enquestades estaria d’acord amb connectar el Trambaix i el Trambesòs, mentre que els que s’hi oposen són un 24%.

El sondeig, fet a partir d’un miler de trucades telefòniques, es fa públic quan falten cinc dies perquè el projecte es porti al ple municipal, on no té prou suports per tirar endavant perquè ERC ha anunciat que hi votarà en contra.

L’enquesta s’ha fet a persones adultes d’entre 17 i 80 anys residents en alguna de les nou poblacions per on passa el tramvia.

Del 52% que s’hi ha mostrat a favor, gairebé un 64% viuen a Barcelona, prop d’un 25% resideixen a poblacions del Baix Llobregat i gairebé un 12% a la zona del Besòs.

Tot i que la majoria de les persones enquestades està d’acord en unir la Diagonal amb el tramvia, només un 18% diuen que l’utilitzarien de forma habitual i un 37% reconeixen que només l’agafarien de tant en tant.

L’enquesta conclou que un 75% dels usuaris farien servir el tramvia per fer activitats d’oci i que només un 19,5% l’agafarien per anar a treballar o a estudiar.

La major part de la població de l’àrea metropolitana de Barcelona diu que utilitza el transport públic. Segons l’enquesta encarregada pel consistori, un 89,7% dels enquestats ha agafat el transport públic almenys un cop l’últim mes, i el metro és el més utilitzat.

El tramvia l’han utilitzat un 17,7% dels entrevistats, i un 20% d’aquests ho fan habitualment.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here