Amb el mes d’abril arriben la quarta edició de la Milla Monmanyesa i la Cursa de les Aixetes, que enguany fa la primera dècada, arriben per promoure l’esport i la solidaritat, ja que ambdues curses destinaran els seus beneficis a l’ investigació de la síndrome de Rett i a l’Hospital Sant Joan de Déu, respectivament.

La Milla Monmanyesa

L’AMPA de l’escola Josep Monmany, amb col·laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu, organitza per quart any consecutiu la Milla Monmanyesa, una jornada lúdica on l’esport i la solidaritat són els protagonistes. La cursa tindrà lloc el diumenge 15 d’abril del 2018 a partir de les 10 h al barri de Mas Lluí. La sortida i arribada seran al carrer de Carles Buïgas.

Enguany es presenta sota el lema “Ajudar és guanyar” i, igual que en les tres edicions anteriors, inclou curses de diferents categories atenent a l’edat dels participants. Els més petits, nascuts entre el 2012 i el 2014, hauran de córrer 250 metres; els nascuts entre el 2009 i 2011, 450 metres; i els nascuts entre el 2006 i el 2008, 630 metres. Es farà també l’Open, una cursa de 1.700 metres per als nascuts al 2005 o abans. I per als qui s’estimen més caminar, poden participar en l’Open Light, que planteja un recorregut de 850 metres.

Durant la jornada també es faran sessions d’escalfament, així com actuacions, sorteigs i tallers oberts a tothom. La novetat d’aquest any és una holi amb pols de colors que es farà un cop finalitzin totes les curses.

Els beneficis econòmics recaptats es destinaran a l’Hospital de Sant Joan de Déu per a la investigació del càncer infantil i la Síndrome de Rett, una malaltia neurològica rara que afecta als infants i especialment a les nenes.

10a Cursa de les Aixetes

Collserola acollirà el diumenge 8 d’abril la 10a Cursa Solidària de les Aixetes, un esdeveniment esportiu i solidari que inclou dues proves i que enguany arriba a la primera dècada. D’una banda, una mitja marató de prop de 20 km de recorregut, i de l’altra, una marxa d’una mica més de 10 km, de caire no competitiu.

Les dues curses, que estan organitzades pel Grup Excursionista Santfeliuenc (Geps) i l’Associació Esportiva Fondistes Sant Feliu, amb la col·laboració de l’Ajuntament, tindran la sortida i arribada al Palau Municipal d’Esports Juan Carlos Navarro i el seu recorregut inclou diferents zones del Parc de Collserola. És una de les proves de trail de la II Lliga Trail.

La mitja marató, que s’iniciarà a les 9.30 h del matí, té un desnivell acumulat de 700 metres. La major part del recorregut es fa per camins de Collserola que inclouen el pas per corriols, pistes i, en menor mesura, per carretera. Durant els quasi 20 km de distància que hauran de fer les persones participants, s’instal·laran tres punts d’avituallament. Hi haurà premis per als tres primers classificats masculins i les tres primeres classificades femenines.

Pel que fa a la marxa, la qual començarà a les 9.45 h, és una prova oberta a totes les edats però els menors de 18 anys hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta i, com no és competitiva, no es lliuraran premis a les primeres persones en creuar la línia de meta. La distància és d’11 km amb un desnivell acumulat de 370 metres.

Les inscripcions ja estan obertes i es tancaran el 5 d’abril. Es poden realitzar al web de la cursa. El cost de la cursa de 19 km és de 23 euros i el preu d’inscripció per a la marxa d’11 km és de 12 euros. La recaptació de les dues curses es destinarà a l’Obra Social de l’Hospital de Sant Joan de Déu per a la cura de malalties infantils. Al preu s’inclou botifarra i beguda després de la cursa i a més una samarreta tècnica amb la que els inscrits hauran de fer el recorregut.

Font: Ajuntament de Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here