Ja ha entrat en funcionament la primera línia de bus AMB Exprés, la E95, que connecta Castelldefels amb Barcelona i que forma part de la nova xarxa d’autobús metropolità d’altes prestacions

La inauguració de la línia, el passat 21 de març, va anar a càrrec de l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC), i el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda.

Concretament, aquesta nova línia E95 funciona en hores punta de matí i de tarda, entre les 6 i 10 del matí i entre les 15 i 20 hores de la tarda, i oferirà un servei directe entre Castelldefels i Barcelona ciutat, circulant per l’autopista C-32, entrant per l’eix de Gran Via i acabant a la Ronda Universitat. Al mateix temps, el campus de la UPC de Castelldefels també quedarà connectat directament amb Barcelona.

Aquesta nova línia, que comptarà amb sis autobusos estàndards per al servei i es preveu que tingui una demanda anual de 500.000 viatgers l’any quan estigui del tot consolidada, tindrà una freqüència de 20 minuts. Combinada amb la línia regular L95, permetrà disposar al ciutadà d’un autobús cada 10 minuts entre Castelldefels i Barcelona.

“La  nova línia E95 suposa un gran avanç per Castelldefels. Per una banda, oferim noves possibilitats de transport als veïns que han de desplaçar-se fora del municipi cada dia, per motius laborals, per exemple. I per l’altra, apropem Castelldefels a la resta de territoris, la qual cosa facilitarà l’arribada de visitants a un municipi turístic com el nostre”, va explicar Miranda.

“Aquesta nova línia dóna resposta al Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible que vam elaborar de forma conjunta amb els veïns i veïnes de Castelldefels, incentivant l’ús del transport públic, i reduint així les emissions de CO2. Les administracions públiques s’han de moure en aquest sentit. La promoció del transport públic és una de les mesures que hem de treballar com a Ajuntament, aportant el nostre granet de sorra en la lluita per aturar el canvi climàtic. Continuarem treballant en consonància amb l’AMB per fer-ho possible”, va afegir l’alcaldessa.

El regidor de Territori i Mobilitat, Xavier Amate (PDeCAT) va explicar que “Castelldefels està immers en un estudi de mobilitat dins del PAM; i poc a poc anem fent petites modificacions per millorar la vida a la nostra ciutat, com ara la nova línia exprés que avui comença a funcionar”. Amate va argumentar que “tenim reunions constants amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb qui treballem conjuntament per millorar la mobilitat de la nostra ciutat”.

“Fa menys de quinze dies anunciàvem la creació de la nova xarxa de bus metropolità d’altes prestacions l’AMB i avui posem en marxa la primera línia AMB Exprés”, va explicar Poveda, que va recalcar la necessitat d’actuacions immediates i potents per transformar la mobilitat metropolitana i fer-la més sostenible.

“Aquest nou servei de bus metropolità vol potenciar i facilitar a la ciutadania l’ús del transport públic”, va afirmar Poveda, que va reconèixer que “això passa necessàriamentperquè des de l’administració es facilitin veritables alternatives al vehicle privat”. “No és possible un veritable canvi d’hàbits sinó posem els mitjans, i els nivells de contaminació atmosfèrica que tenim ens obliguen a fer-ho”, va afegir, reclamant la col·laboració d’altres administracions, com és el cas de la Generalitat i del Govern central.

+ INFO:Línia E95. Recorergut, parades i horaris

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here