Avui s’ha presentat oficialment a la seu del Consell Comarcal, el 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, amb el lema “100% Feminista”

Setze anys i 4 congressos després, havent commemorat recentment els 40 anys de feminismes a la comarca, i encara amb la ressaca d’un històric 8 de març, el moviment feminista del Baix Llobregat es posa de nou en marxa per fer sentir la seva veu, mostrar la força de les dones i denunciar que encara falta molt per arribar a la plena igualtat entre dones i homes.

El president del Consell Comarcal, Josep Perpinya i Palau, la consellera de Dones i Gent Gran del Baix Llobregat, Vicky Castellanos Núñez, i les alcaldesses Mercè Esteve i Pi (Begues), Maria Miranda Cuervas (Castelldefels), Rosa Boladeras Serraviñals (Corbera), Pilar Díaz Romero (Esplugues), Raquel Sánchez Jiménez (Gavà), M. del Pilar Puimedón Monclús (Olesa), Ascensión Ratia Checa (Pallejà), Lluïsa Moret Sabidó (St. Boi), Lídia Muñoz Cáceres (St. Feliu), Maite Aymerich Boltà (St. Vicenç), Anna Martínez Almoril (Sta. Coloma) i Eva M. Martínez Morales (Vallirana), han donat el tret de sortida a un any ple d’activitats arreu del territori, que mostraran de nou la força del moviment de dones, el compromís d’una comarca i la sensibilització del mon polític, social i econòmic cap a l’eradicació de les desigualtats de gènere.

Les alcadesses han fet un repàs pels diferents àmbits de la societat on persisteixen encara les discriminacions per raó de gènere, senyalant algunes de les dades de l’informe publicat conjuntament pel Consell de les Dones i l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, sobre la situació de les dones al mercat de treball.

Per a aquest 5è Congrés s’han establert sis àmbits de treball: transversalitat de gènere i polítiques públiques, economia feminista, dones tech, les dones als mitjans de comunicació, violència masclista i esport femení, i es compta amb la col·laboració d’expertes en cadascuna de les matèries.

El Congrés es celebrarà a Castelldefels els dies 26 i 27 d’octubre i hi haurà nombroses activitats al territori entre els mesos d’abril i setembre, destacant les subseus del Congrés: Abrera, Castelldefels, El Prat, Gavà, St. Just, Corbera, St. Feliu, St. Boi i Cornellà, i també el sindicat UGT i les entitats PIMEC i AEBALL, i amb el suport de l’Area d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona.

Per acabar l’acte, l’alcaldessa de St. Vicenç, Maite Aymerich Boltà, ha presentat un decàleg elaborat per alcaldesses de la comarca que proposa, entre d’altres, que els ajuntaments del Baix Llobregat es declarin, com diu el lema del 5è Congrés, 100% Feministes.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here