El Ple de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat ha aprovat la substitució de nom de sis carrers amb reminiscència franquista

L’acord, amb el suport de tots els regidors excepte el PP i la regidora no adscrita Laura Benito, segueix l’aprovació que el Ple ja va fer el novembre de 2015, quan es va crear una Comissió per determinar quins carrers canviarien de nom per eliminar restes de la dictadura.

A partir de l’informe elaborat per aquesta comissió, l’Ajuntament va obrir un procés participatiu en què la ciutadania va presentar propostes de noves denominacions. A partir d’ara l’avinguda Doctor Josep Maria Pouplana s’anomenarà Mestra Dolors Barceló, el carrer d’Anton Fortuny serà de l’Alcalde Martí Figueras i Castillo, i el carrer Melcior Llavinés Roca serà de Clara Campoamor.

També se substitueix el carrer Gaietà Faura per David Carreras i Trias, la plaça Josep Català Soler per Elisabeth Eidenbenz -Maternitat d’Elna-, i el carrer Doctor Manuel Riera per carrer del 8 de Març.

L’Ajuntament garanteix que els veïns amb domicili en aquests carrers no hauran de fer cap tràmit a nivell jurídic ni a efectes del servei de Correus, ja que el consistori s’ocuparà de notificar els canvis a totes les institucions i administracions.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha definit aquest com un “acord històric perquè dona compliment a la Llei de Memòria Històrica i perquè aquests carrers portaran el nom de persones defensores dels drets, les llibertats i la democràcia”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here