La baixllobregatina es troba a la comandància de la Guàrdia Civil de Tres Cantos. Dimarts, més de 300 persones van protestar a Viladecans contra l’arrest d’aquesta veïna de la localitat, acusada de terrorisme per impulsar accions dels CDR. El municipi va clamar rebutjant l’actuació de la Guàrdia Civil mentre la detinguda ja es trobava a Madrid

La integrant dels CDR detinguda a Viladecans (Baix Llobregat) passarà a disposició judicial a l’Audiència Nacional dijous al matí. La Guàrdia Civil la va arrestar a casa seva a primera hora del dimarts per ordre del jutjat central d’instrucció 6 pels delictes de terrorisme i rebel·lió. Se la considera “coordinadora” dels Comitès de Defensa de la República.

La Guàrdia Civil la va traslladar ahir fins a Madrid i està detinguda a la comandància de Tres Cantos. Fonts de l’Audiència Nacional han negat que estigui incomunicada. El jutge Diego de Egea serà l’encarregat de prendre-li declaració i decidirà sobre la seva situació personal. A banda de la detenció d’aquesta integrant, l’ordre del jutge també ordenava a la policia la detenció d’un altre home a Esplugues de Llobregat però la Guàrdia Civil no el va localitzar.

L’Audiència Nacional investiga ambdós per “activitats de direcció i coordinació en els actes de sabotatge” que haurien tingut lloc durant Setmana Santa després de la detenció a alemanya del president destituït, Carles Puigdemont. Segons el jutge, podrien haver comès delictes de terrorisme i rebel·lió.

Més de 300 persones protesten a Viladecans contra l’arrest

Més de 300 persones es van concentrar aquest dimarts al vespre davant l’ajuntament de Viladecans per rebutjar la detenció de la veïna del municipi, a qui la Fiscalia de l’Audiència Nacional acusa de terrorisme i rebel•lió per haver impulsat accions dels Comitès de Defensa de la República (CDR).

Pancartes reclamant el seu alliberament i defensant l’activitat dels CDR, crits de ‘Llibertat presos polítics’ i una infinitat de cartells amb el lema ‘Viladecans vol democràcia’ van empetititr la plaça de la Vila en una concentració que va acabar amb el cant d’’Els Segadors’ i de ‘L’estaca’.

A la dona se la van endur emmanillada de casa seva, al centre de Viladecans, després d’un registre de gairebé quatre hores, durant el qual els agents es van endur diverses caixes plenes de documentació i material informàtic, així com també un ordinador portàtil.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here