Protecció Civil de la Generalitat ha activat en Alerta el pla d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya SMC d’un episodi d’intensitat i acumulació de pluja i fort onatge a tota la costa fins aquest migdia

Tolls d’aigua a la Torre Lluc de Gavà. (Foto: Xavi Cabo)

Episodi de fort onatge

Tot el litoral català es veu afectat pel fort onatge degut al vent de component entre sud i sud-est i per tant perpendicular a la costa amb onades que poden superar els dos metres i mig (maregassa).

Prealerta VENTCAT: els Xàfecs aniran acompanyats de fort vent

Els xàfecs previstos poden anar acompanyats de tempesta i localment de pedra i fortes ratxes de vent, sobretot al litoral i per això Protecció Civil ha emès també una Prealerta del Pla d’emergències VENTCAT que afecta les comarques afectades per l’avís de pluja.

Des de Protecció Civil de la Generalitat es recomana molta precaució a la ciutadania en la mobilitat a les carreteres i carrers de les ciutats més afectades, especialment a prop de rieres i rius, passos soterrats i zones inundables. De la mateixa manera recorda extremar les precaucions en les activitats marítimes i en els passejos propers a la costa.

No travesseu zones d’acumulació d’aigua, ni a peu ni amb vehicle, perquè la fondària pot ser superior a l’aparent i la corrent us pot arrossegar.

Protecció Civil de la Generalitat aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.

Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.

Al front marítim, respecteu sempre els tancaments i eviteu apropar-vos a veure les onades: un cop de vent o de l’onatge us pot arrossegar mar endins en condicions de dificultat per ser rescatats.

Trobareu tots els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant fortes pluges a interior.gencat.cat/inundacions i davant tempestes a interior.gencat.cat/tempestes. Podeu seguir l’evolució de l’episodi de pluges als comptes de twitter @emergenciescat i @meteocat

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here