El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Martorell, Adolf Bargués, el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, i el tècnic de Cultura, Ricard Pardo, s’han desplaçat aquest divendres al Festival Sismògraf d’Olot per participar a la trobada institucional d’organitzadors i municipis participants a les accions ‘Fem Dansa’

La cita ha estat convocada pel Departament de Cultura de la Generalitat i l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya per tal de fer balanç d’aquest programa, que té per objectiu incentivar la presència de la dansa professional catalana arreu del territori.

La trobada ha servit per valorar els resultats de les dues edicions anteriors i presentar-ne la tercera, que se celebrarà aquest 2018. “Hem fet una posada en comú amb els municipis participants de la tasca feta. Tots plegats hem valorat molt positivament l’experiència, la recepció per part del públic, la cerca d’escenaris inesperats per gaudir dels espectacles i la implicació de les entitats locals vinculades amb la dansa”, ha dit el regidor de Cultura, Sergi Corral.

Martorell es va acollir a la primera edició del ‘Fem dansa’ l’any 2016 amb l’espectacle Quan tanco els ulls de Mons Dansa; la dansa contemporània de Tu vas tomber; La consagració de la primavera, d’Ígor Stravinski, a càrrec de la companyia Roger Bernat; la conferència del ballarí Toni Jodar, i l’actuació de les escoles de dansa de Martorell a El Progrés.

L’any passat, el programa es va consolidar amb les actuacions de La Moreneta Swing, del ballarí martorellenc Blai López; el concert flamenc de Joaquín ‘El Duende’; un taller d’iniciació al claqué; l’espectacle Molar amb la companyia Quim Bigas; Orbis de HumanHood; Caliu de Cabaret Tap; Zaquizami de la companyia Roberto G. Alonso, a més de xerrades, presentacions de llibres i tallers.

La tercera edició del ‘Fem Dansa’ a Martorell arribarà del 8 a l’11 de novembre de 2018. Hi participaran cinc municipis més: Alcover, Sant Joan de les Abadesses, Juneda, Tremp i Palamós, que allotjaran 33 funcions i 14 pràctiques artístiques en total.

Font: Ajuntament de Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here