El recinte firal, d’uns 22.500 metres quadrats de superfície, manté el carrer de Sant Pere com a nexe d’unió dels dos espais centrals: el pavelló Jacme March, on aquest dissabte s’inaugura la Mostra Agrícola; i la plaça de Jaume Balmes, que acull la 5a edició de GastroGavà, una mostra de l’oferta de restauració local amb l’espàrrec de Gavà i els productes locals com a ingredients principals

La Fira d’Espàrrecs està organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de la Cooperativa Agropecuària de Gavà i del Baix Llobregat, pel que fa al vessant agrícola. Quant a GastroGavà, l’organització recau en l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Agrupació de Restauradors de Gavà i AGT (Associació de Gastronomia i Turisme).

La Fira d’Espàrrecs es manté fidel als seus orígens agrícoles alhora que es reinventa edició rere edició per esdevenir un reflex del dinamisme econòmic i sociocultural de Gavà. Aquests són les novetats de la 65a edició:

Redistribució i senyalització

Amb l’objectiu de crear dinamisme en la visita, s’ha fet una reordenació dels espais firals. La Mostra Comercial estarà diferenciada per espais, segons el producte. D’una banda, les parades d’alimentació ubicades al carrer de Sant Pere, i per l’altra, les parades d’artesania i les no relacionades amb l’alimentació al c. de Martí l’Humà. Al llarg del carrer de Sant Pere també hi ha la mostra d’automoció. Tot aquest espai connecta el recinte firal amb l’eix comercial de l’Illa i la Rambla de manera que s’aconsegueix un continu de passeig més atractiu per als visitants.

També l’espai infantil «Els Petits Pagesos» inclou nous tallers i activitats infantils, entre ells l’espai infantil d’emergències i seguretat de la policia i bombers, que es trasllada al pati de l’escola Jacme March.

Aquest any moure’s per la Fira i conèixer els diferents espais firals és més fàcil. Diferents suports faciliten al visitant saber on està ubicat en cada espai. Aquesta senyalització té en compte conceptes identificadors de la Fira.

El format de la Fira cada any respon més als valors de Gavà: el mar i l’entorn natural de la ciutat (Parc Agrari i muntanya). És a través d’aquests elements que es tenyirà la Fira de color i s’ordenaran les activitats.

Nou Espai de Flor i Planta

Seguint la línia de promoció del producte autòcton i de la terra gavanenca, enguany les floristeries i els vivers de la ciutat ocupen un espai de la Fira per promocionar els seus establiments i oferir el seu producte. Un espai ambientat i decorat amb jardineria amb tractors i maquinària relacionada amb els camps agrícoles de Gavà on poder comprar les plantes i les flors del jardí o la terrassa.

Més restaurants participants a GastroGavà

Un any més, la plaça de Jaume Balmes acollirà GastroGavà, l’espai gastronòmic de la Fira d’Espàrrecs, on s’ubicarà l’espai de degustació GastroGavà. En aquesta edició s’amplia la zona de degustació, es dona més oferta de restauració de la ciutat i s’ augmenta la participació de restaurants de la zona de Gavà Mar.

Espai web de la Fira i presència a les xarxes socials

En aquesta edició la Fira compta amb més presència a la xarxa: estrena de la pàgina web http://firaesparrecsgava.cat i de perfils a twitter (@FiraEsparrecs), a facebook (Firad’EspàrrecsdeGavà) i a instagram (@firaesparrecs). A través de les xarxes socials es podrà participar en diferents sorteigs.

Noves activitats en el programa

La Fira d’enguany compta de nou amb 2 escenaris per a actuacions i activitats on grups de música, escoles de ball, danses tradicionals, cercaviles, etc. animaran i faran interactuar els visitants de la Fira. Com a novetat, l’escenari acollirà una programació lligada absolutament a la música i la dansa amb activitats organitzades per les diferents escoles i grups de dansa de la ciutat i espectacles de carrer. Dissabte s’incorpora a la programació un concert nocturn a càrrec de Dalton Bang.

D’altra banda, diumenge, es destinarà un espai del carrer a tallers de sorra i de jocs tradicionals pels més petits. Un espai que ens portarà els aires marítims de la ciutat.

A més, per primera vegada, la Fira inclou per el “Gavà Experience”, un paquet de visites guiades a la Fira i a espais d’interès turístic de la ciutat que inclou degustacions de productes locals.

El recinte de la 65a edició

El recinte de la Fira d’Espàrrecs es divideix en tres zones, cada una senyalitzadamb un color diferent. Els espais són els seguents:

Zona 1. Plaça de Jaume Balmes

  • Punt d’Informació Turística i de la Fira
    GastroGavà
    Mercat del Camp
    Escenaris d’activitats
    Zona 2. Carrer de Sant Pere i carrer de Martí l’Humà
  • Mostra Comercial, Artesanal d’alimentació i d’Automoció
    Mostra Comercial i Artesanal
    Espai de Flor i Planta
    Zona 3. Pavelló i escola Jacme March
  • Mostra Agrícola
    Exposicions: exposició fotogràfica del 50è Concurs Estatal de Fotografia, exposició fotogràfica “La pagesia de Gavà” i exposició de l’AMPA de l’escola Jacme March
  • Espai infantil “Els Petits Pagesos” amb tallers i inflables; l’espai infantil “La Fira t’apropa als serveis d’emergència i seguretat”, i el joc infantil- túnel de batuda del Club Beisbol i Softbol Gavà.

Font: Ajuntament de Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here