• La cinquena edició reafirma l’aposta per la qualitat gastronòmica basada en l’Espàrrec de Gavà, un dels productes estrella del Parc Agrari del Baix Llobregat

• GastroGavà torna a ser un dels eixos de la 65a Fira d’Espàrrecs de Gavà, amb la novetat del ShowCooking by San Miguel

Entre el 27 al 29 d’abril es van servir 13.000 tapes a GastroGavà, l’espai gastronòmic de la 65a Fira d’Espàrrecs, consolidant el creixement assolit 2017. Fins a 18 restauradors del municipi s’han unit a la festa gastronòmica amb l’Espàrrec de Gavà per oferir 36 tapes, 19 amb l’Espàrrec de Gavà com a ingredient protagonista.

El temps inestable no va suposar un impediment perquè l’activitat fos un èxit amb un públic amb moltes ganes de tastar les tapes que, en aquesta edició, han tingut una qualitat gastronòmica important. Es consolida la tasca que s’està realitzant des de l’Ajuntament de Gavà, l’Agrupació de Restauradors de la ciutat, la Cooperativa Agropecuària de Gavà i l’AGT.

L’objectiu de GastroGavà és aconseguir que l’Espàrrec de Gavà sigui l’ingredient estrella dels plats dels restaurants i bars de la gastronomia del Baix Llobregat i Barcelona durant els mesos d’abril i maig. La dinamització del territori amb les possibilitats que ofereix la gastronomia amb producte de Km 0 és un motor més per una econòmica local més forta i justa.

Consolidant propostes i Show Cooking by San Miguel amb producte local

La mostra de vins va arribar a la seva segona edició, un espai on cellers de la ciutat van poder oferir tastos de vins de la terra. La plaça Jaume Balmes també va acollir el Mercat de Pagès al costat de la fira gastronòmica, fet que consolida més l’aposta per integrar un producte que va del plat a la taula.

La novetat van ser el Show Cooking que AGT i cerveses San Miguel van organitzar al voltant de l’Espàrrec de Gavà, amb restauradors de la ciutat i la comarca: David Cartoixà (Ermita Brugués), Joan Campanyà (Anhel), Manel Armengol (Major Trentasis), José A. Vilchez (Tasta’mm) i Susana Aragón (CèNTRIC gastrobar) van demostrar les possibilitats d’un producte de qualitat com l’Espàrrec de Gavà.

Font: agtbaix.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here