Demà dijous 3 de maig, a les 19 h, la sala Ibèria acollirà l’acte de presentació del projecte constructiu del soterrament per part d’ADIF, i del procés de participació de la urbanització de la superfície per part de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

Aquesta tarda la Ponència del soterrament ha presentat en roda de premsa la nova marca del soterrament (#ByeByeVia) l’espai web www.santfeliu.cat/soterrament i el procés participatiu de la urbanització de la superfície que es durà a terme durant els propers mesos.

Per part de l’equip de govern hi han intervingut l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, la primera tinent d’alcalde i presidenta de l’Àrea d’urbanisme, Lídia Muñoz i el regidor de participació ciutadana Javier Molina. Però en una mostra d’unitat poc usual en el món de la política, també hi han ingervingut els portaveus dels principals partits de l’oposició: Raul Alba, de Ciutadans, i Bernat Dausà, d’Esquerra Republicana. Al seu costat, la resta de grups polítics sense excepció (com s’aprecia a la Imatge titular). Totes les intervencions han vingut a destacar precisament aquest “caràcter unitari”, que fa que el soterrament sigui “un tema de ciutat i no d’un o altre govern”.

El soterrament serà per Sant Feliu el que van ser les Olimpíades per Barcelona

Així ho ha definit l’alcalde baixllobregatí interpel.lat per la premsa sobre la magnitud i l’impacte del projecte per a la ciutat.

I la ciutadania està cridada a participar-hi. El procés participatiu afegeix el lema “Crea la ciutat del futur / Crea Sant Feliu” al enginyós #ByeByeVia.

Un procés de participació ciutadana que arrenca ara amb una fase informativa i s’allargarà i fins el novembre del 2019, quan es pretén realitzar una consulta ciutadana per decidir el projecte guanyador. De moment, qui vulgui informar-se podrà subscriure’s a butlletí electrònic des de la mateixa web.

Consulteu aquí tota la informació sobre el Procés Participatiu

ADIF assumeix compromisos i compleix calendaris

A la presentació de demà hi participaran l’alcalde de la ciutat, Jordi San José, la 1a tinenta d’alcaldia, Lidia Muñoz, el subdirector de projectes de la Red Convencional d’ADIF, Miguel Leor, el qual exposarà les principals característiques del projecte de construcció de l’obra; i el regidor de Participació Ciutadana, Javier Molina. També hi seran presents els membres de la ponència unitària del soterrament, constituïda de nou el passat 21 de febrer i presentada de nou avui.

Muñoz, ha assegurat que “des de la visita del ministre, al gener, el calendari s’està complint. S’ha fet la primera fase de l’aprovació provisional del projecte a nivell tècnic i s’ha establert una comissió de relació directe entre ADIF i Ajuntament. La setmana que ve es publicarà al BOE el llistat dels béns afectats i a finals d’any es preveu que s’aprovi el projecte constructiu”. Aquesta afirmació es traslladarà de manera directa a la ciutadania a l’acte de demà, i pretén combatre “el possible escepticisme i generar confiança” en que finalment l’anhelat projecte tirarà endavant amb els calendaris previstos.

Licitació i inici d’obres durant el 2019

L’acord per iniciar el soterrament, anunciat al mes de gener pel Ministre de Foment, Íñigo de la Serna, es basa en el projecte aprovat l’any 2010 amb el corresponent estudi d’impacte ambiental. De fet, durant els darrers mesos Adif ha actualitzat el projecte a les normatives vigents. L’afectació del total de l’obra serà quasi tres quilòmetres (entre el c/ Agricultura i i el terme municipal de Sant Joan Despí), i concretament un quilòmetre i mig de casc urbà.

Segons les dates amb què treballa el ministeri de Foment, l’objectiu és, un cop feta la redacció del projecte, iniciar immediatament el procediment administratiu i tècnic i tenir el projecte constructiu finalitzat aquest any. D’aquesta manera es podria licitar i iniciar les obres l’any 2019, amb una durada d’uns 47 mesos i mantenint el servei ferroviari.

El pressupost de l’obra s’estima en 130 milions d’euros, finançat íntegrament pel govern espanyol i abordat amb el pressupost ordinari d’ADIF.

El ple d’abril va donar llum verda a l’Oficina del Soterrament

Un dels punts que va copar part de les més de quatre hores de durada de la darrera sessió plenària va ser la modificació del catàleg de l’Ajuntament per donar cabuda a l’Oficina de Soterrament. El regidor d’Organització i Personal, Manel Martínez, va presentar al ple aquesta proposta que entre d’altres ‘reactiva’ l’Oficina del Soterrament. Aquesta permetrà, en paraules de Martínez, (feu clic per escoltar l’àudio) “articular els mecanismes de relació institucional, de coordinació necessària i de serveis per atendre tasques com tot allò que té referència al procés participatiu”.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here