L’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat va convocar la ciutadania a una concentració i posterior minut de silenci, a les 13 h a la plaça de la Vila, pels fets succeïts dilluns 14 a Gaza. L’Ajuntamemt de Sant Just Desvern també va convocar un minut de silenci davant del consistori a les 12h

L’Ajuntament de la capital de la comarca va voler expressar la seva solidaritat amb el poble palestí i el seu rebuig a l’espiral de violència que, només dilluns, va acabar amb la vida de 60 persones abatudes a trets per l’exèrcit israelià i amb més de 2.700 ferits.

L’acte va comptar amb la presència de membres del Govern municipal, entre ells el regidor Manuel Leiva qui va qualificar de “genocidi sistemàtic” la situació que està patint el poble palestí en la regió.

Des què van començar les protestes de l’anomenada ‘Marxa del Retorn’ el passat 30 de març, han mort 109 palestins i més de 12.000 han resultat ferits, la meitat d’aquestes persones per munició real.

També l’Ajuntament de Sant Just Desvern va convocar la ciutadania a les 12 h a la pl. Verdaguer, a fer un minut de silenci per condemnar la situació a Gaza. Durant l’acte també es va llegir el manifest de condemna del Fons Català de Cooperació:

MANIFEST DEL FONS CATALÀ DE CONDEMNA PER LA MORT DE 59 PALESTINS A GAZA

Davant la intervenció de l’exèrcit israelià que ha causat cinquanta-nou morts i més de dos mil ferits, segons el Ministeri de Sanitat de Gaza, per aturar les protestes de la Gran Marxa del Retorn esdevingudes en diversos punts de la tanca que separa Israel de la Franja, on s’han cremat grans fileres de pneumàtics mentre es llançaven pedres i còctels molotovs contra l’exèrcit que ha respost amb material antiavalots i disparant foc real contra els manifestants:

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament se suma a la crida feta pel secretari general de l’ONU, António Guterres, per una “necessària contenció” i dóna suport a la seva demanda “que necessitem una solució política per la qüestió d’Israel i Palestina. No hi ha pla B a una solució de dos Estats en què els israelians i els palestins puguin viure en pau i amb una seguretat mútua assegurada i amb la plena cooperació de la comunitat internacional “.

En aquest sentit, des del Fons Català de Cooperació condemnem enèrgicament aquesta matança, ens reafirmem en que la violència no pot ser mai la solució a cap conflicte, i que només amb la defensa, la garantia i la protecció dels drets humans i la cooperació per al desenvolupament es poden crear les bases del necessari diàleg per assolir una pau justa i duradora.

Per això, ens sumem a les crides de diversos organismes internacionals que demanen a Israel que aturi la violència i rendeixi comptes del que ha passat, i perquè els líders israelians i palestins facin crides a aturar la violència a Gaza i reprenguin el diàleg, aprofitant les commemoracions clau d’ambdues nacions durant els propers dies.

Font: Ajuntament de Sant Feliu i Ajuntament de Sant Just Desvern

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here