En la sessió del ple ordinari del dimecres 16 de maig s’ha aprovat inicialment per unanimitat de tots els regidors i regidores assistents l’ordenança reguladora del Mercat de Pagès del Parc Agrari del Baix Llobregat, que és previst que es posi en funcionament a l’estiu i que és fruit d’una proposta ciutadana que va fer l’entitat Àgora a l’Ajuntament

Aquest nou mercat inicialment es posarà en marxa com a prova pilot tots els divendres, de 4 a 8 de la tarda, al carrer de l’Església, al costat de la façana de l’escola Isidre Martí, i estarà destinat a la venda directa de productes agraris de proximitat en l’àmbit del parc agrari de la nostra comarca i la seva zona d’influència. Hi haurà entre 6 i 9 llocs de venda de productes.

El consum de proximitat i de temporada té un impacte positiu en el  medi ambient, ja que redueix la distàncies entre el punt de producció i el punt de consum fent disminuir el consum d’hidrocarburs, la contaminació i en definitiva la petja ecològica. Alhora, el manteniment de l’activitat agrària en l’àmbit de la Vall Baixa i el Delta del Llobregat permet contribuir a la recàrrega natural dels aqüífers, constitueix un pulmó verd que consumeix CO2 i és l’hàbitat necessari per algunes espècies de flora i fauna.

Per desenvolupar aquest mercat, l’Ajuntament ha formalitzat un conveni de col·laboració amb el Consorci del Parc Agrari. El conveni, d’acord amb les disposicions legals vigents, contempla la necessitat d’aprovar una ordenança reguladora, que ha estat elaborada pels serveis municipals i sotmesa a participació pública prèvia, sense que s’hagin presentat suggeriments o aportacions.

Font: Ajuntament d’Esplugues Imatge: Consorci de Turisme del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here