La Policia Nacional té en marxa un operatiu que inclou unta trentena d’escorcolls en diferents seus vinculades a l’organisme per un cas de presumptes subvencions irregulars

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la policia espanyola ha detingut 29 persones aquest dijous al matí en la macrooperació contra el presumpte desviament de fons públics de la Diputació de Barcelona.

Segons fonts policials, entre els arrestats hi ha l’expresident de l’ens i exalcalde de Martorell Salvador Esteve. Manresa figura entre les ciutats on es duen a terme una trentena d’escorcolls.

Segons ha informat el cos policial a través d’un comunicat, es tracta de diners que estaven destinats a prestar assistència tècnica a països en vies de desenvolupament i que no haurien arribat als seus beneficiaris. Els investigadors s’han centrat en el presumpte desviament de més de 2 milions d’euros, però no descarten que la quantitat sigui més elevada.

A més de Salvador Esteve, també hi ha entre els detinguts l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, l’exdirector de Relacions Internacionals de la Diputació i actual subdirector general de Cooperació Local de la Generalitat, Jordi Castells, i qui va ser secretari de Relacions Internacionals de CDC, Víctor Terradellas.

Els escorcolls s’han dut a terme tant en dependències de la Diputació de Barcelona com en altres punts de Catalunya, com a la Fundació Catmón a Reus o la seu de Plataforma Educativa, una agrupació destinada a ajudar els ciutadans en situació de risc, a Girona.

El jutjat investiga des de fa més d’un any un entramat pel qual s’hauria defraudat un mínim de dos milions d’euros a través de subvencions irregulars en matèria de cooperació al desenvolupament des de l’ens cap a un seguit d’entitats. El cas es troba sota secret de sumari.

A primera hora del matí, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, també havia avançat en una entrevista a Catalunya Ràdio que es produiran escorcolls i “probablement alguna detenció”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here