L’Ajuntament del Prat ha cedit a la Fundació Esperanzah l’espai de Cal Monés perquè hi desenvolupi un projecte pioner a la comarca del Baix Llobregat, que vol esdevenir un referent didàctic i formatiu a l’entorn de l’agricultura ecològica.

Mitjançant aquest conveni, l’Ajuntament cedirà aquest espai de domini públic per implantar el projecte Espai Cal Monés per a la innovació i el desenvolupament comunitari sostenible. En aquest espai, la Fundació Esperanzah, en col·laboració amb l’entitat Rebrot de plantes aromàtiques i medicinals, promourà l’únic Parc de les Olors de la comarca del Baix Llobregat.

El projecte Parc de les Olors, ja implantat en altres comarques catalanes, pretén revaloritzar espais en desús per fomentar-hi el conreu de plantes aromàtiques i medicinals, a partir dels criteris de l’agricultura ecològica.

La xarxa de Parcs de les Olors dóna suport i assessorament per implantar aquesta iniciativa al territori, però són els agents locals i comarcals els que lideren i dissenyen les característiques de cada franquícia social del projecte.

En el cas del Prat s’hi conrearan plantes aromàtiques i medicinals en una superfície de prop de tres hectàrees. A l’entorn dels conreus es faran activitats lúdiques i didàctiques, dirigides a infants i joves en edat escolar. També es faran cursos de formació sobre agricultura sostenible per a les persones interessades.

El projecte també contempla la producció de productes ecològics propis. Està previst que les primeres activitats en aquest espai puguin començar durant la primavera de l’any vinent.

Font: Ajuntament del Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here